EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Külföld

Vilmos herceg a mentális betegségekről való őszinte beszéd mellett kampányol

Vilmos herceg a mentális betegségekről való nyílt és őszinte beszédre buzdítja honfitársait egy kampányban, amelynek keretében Lady Gagával is beszélgetett az amerikai énekesnő poszttraumás stressz-szindrómájáról.

A brit trón majdani várományosa és hitvese, Katalin, mindketten támogatói a Heads Together elnevezésű kampánynak, amelynek célja, hogy a mentális betegségek felvállalására és segítségkérésre buzdítsa az embereket.


“Adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor uralkodni kell az érzelmeinken, de sosem az egészségünk kárára” – húzta alá a cambridge-i herceg a Campaign Against Living Miserably (CALM) nevű jótékonysági szervezetnek nyilatkozva.

Vilmos herceg a brit királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként eltöltött évek alatt döntött úgy, hogy felkarolja a mentális betegségek ügyét.


A Heads Together kampány keretében a héten került fel az internetre egy felvétel, amelyen a herceg Lady Gagával beszélget videochaten keresztül. Az amerikai énekesnő ma már nyíltan vállalja, hogy poszttraumás stressz-szindrómában szenved amiatt, hogy 19 éves korában megerőszakolták.

A négyperces videón a londoni Kensington-palotában ülő Vilmos és a Los Angeles-i otthona konyhájából bejelentkező énekesnő arról beszélgetnek, hogy mennyire fontos az érzelmekről való beszéd, és, hogy az ember ne érezze magát megbélyegezve és elítélve, amiért nyíltan felvállalja a mentális problémáit.

Vilmos herceg nem sokkal azután szólalt meg a témában, hogy öccse, Harry herceg egy szokatlanul őszinte interjúban vallott arról, milyen nehéz volt feldolgozni édesanyjuk, Diana hercegnő elvesztését.

Kapcsolódó Cikkek