EUR: 322,91 Ft
CHF: 275,68 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Szeged

Virágba borult a Széchenyi tér

Idén is a Széchenyi téri magnóliafákat csodálta és fotózta Szeged apraja-nagyja, és persze a turisták sem hagyták ki a város főterének jellegzetes tavaszi látványosságát, ékességét.

A magnóliafák két hétig tartó fehéres-rózsaszínes virágzása minden esztendőben a fagymentes, testet-lelket melengető tavasz beköszöntét, a természet újjáéledését, a megújulás reményét hozza el a napfény városába. A Szegeden az 1930-as évektől pompázó ikonikus növények a liliomfafélék (Magnoliaceae) családjába tartoznak, amely egyike a legősibb kétszikű zárvatermő családoknak, neve Pierre Magnol botanikus emlékét őrzi.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.