2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Szeged

Virágba borult a Széchenyi tér

Idén is a Széchenyi téri magnóliafákat csodálta és fotózta Szeged apraja-nagyja, és persze a turisták sem hagyták ki a város főterének jellegzetes tavaszi látványosságát, ékességét.

A magnóliafák két hétig tartó fehéres-rózsaszínes virágzása minden esztendőben a fagymentes, testet-lelket melengető tavasz beköszöntét, a természet újjáéledését, a megújulás reményét hozza el a napfény városába. A Szegeden az 1930-as évektől pompázó ikonikus növények a liliomfafélék (Magnoliaceae) családjába tartoznak, amely egyike a legősibb kétszikű zárvatermő családoknak, neve Pierre Magnol botanikus emlékét őrzi.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.