EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Szeged

Virágba borult a Széchenyi tér

Idén is a Széchenyi téri magnóliafákat csodálta és fotózta Szeged apraja-nagyja, és persze a turisták sem hagyták ki a város főterének jellegzetes tavaszi látványosságát, ékességét.

A magnóliafák két hétig tartó fehéres-rózsaszínes virágzása minden esztendőben a fagymentes, testet-lelket melengető tavasz beköszöntét, a természet újjáéledését, a megújulás reményét hozza el a napfény városába. A Szegeden az 1930-as évektől pompázó ikonikus növények a liliomfafélék (Magnoliaceae) családjába tartoznak, amely egyike a legősibb kétszikű zárvatermő családoknak, neve Pierre Magnol botanikus emlékét őrzi.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.