2017. november 22., szerda
Cecília

Sport

Vizes vb 2017: Nem indul a férfi 100 gyors kétszeres világbajnoka

Kihagyja az idei budapesti vizes világbajnokságot az ausztrál James Magnussen, a férfi 100 méteres gyorsúszás kétszeres vb-aranyérmese.

A 25 éves sportoló azzal indokolta szerdán döntését, hogy a vb helyett a jövő évi Nemzetközösségi Játékokra koncentrál, melyet hazájában rendeznek meg.


“Az olimpiát követő világbajnokságon vannak, akik elindulnak, vannak, akik nem. Utóbbiak közé tartozom én is” – közölte Magnussen, hozzátéve, hogy szerinte a Nemzetközösségi Játékokon olyan erős mezőny lesz, hogy jobb mérce lesz számára a világbajnokságnál.

Az ausztrál úszó 2011-ben és a 2013-ban nyerte meg a klasszikus számot világbajnokságon, a 2015-ös kazanyi vb-t ugyanakkor sérülés miatt ki kellett hagynia, s formáját azóta sem sikerült igazán visszanyernie. A londoni olimpián kedvenc távján ezüstérmes Magnussen tavaly nem tudta kiharcolni az egyéni ötkarikás szereplés jogát, a 4×100-as ausztrál gyorsváltóval ugyanakkor bronzérmes volt Rióban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Bajban van az AC Milan

    Bajban van az AC Milan

    A spanyol Marca című lap szellőztette meg a hírt, hogy ha az olasz élvonalban szereplő AC Milan labdarúgócsapata nem tudja meggyőzni az UEFA képviselőit arról, hogy a klub pénzügyileg stabil, akkor akár ki is zárhatják a nemzetközi kupasorozatokból.

  • Dybala távozhat a szezon végén

    Dybala távozhat a szezon végén

    Paulo Dybala a France Football című francia lapnak beszélt a jövőjéről, és úgy tűnik az argentin csodagyerek nem zárja ki, hogy ez lesz az utolsó Torinóban töltött szezonja.