2018. július 18., szerda
Frigyes

Sport

Vizes vb 2017: Nem indul a férfi 100 gyors kétszeres világbajnoka

Kihagyja az idei budapesti vizes világbajnokságot az ausztrál James Magnussen, a férfi 100 méteres gyorsúszás kétszeres vb-aranyérmese.

A 25 éves sportoló azzal indokolta szerdán döntését, hogy a vb helyett a jövő évi Nemzetközösségi Játékokra koncentrál, melyet hazájában rendeznek meg.


“Az olimpiát követő világbajnokságon vannak, akik elindulnak, vannak, akik nem. Utóbbiak közé tartozom én is” – közölte Magnussen, hozzátéve, hogy szerinte a Nemzetközösségi Játékokon olyan erős mezőny lesz, hogy jobb mérce lesz számára a világbajnokságnál.

Az ausztrál úszó 2011-ben és a 2013-ban nyerte meg a klasszikus számot világbajnokságon, a 2015-ös kazanyi vb-t ugyanakkor sérülés miatt ki kellett hagynia, s formáját azóta sem sikerült igazán visszanyernie. A londoni olimpián kedvenc távján ezüstérmes Magnussen tavaly nem tudta kiharcolni az egyéni ötkarikás szereplés jogát, a 4×100-as ausztrál gyorsváltóval ugyanakkor bronzérmes volt Rióban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Vak VAR

    Vak VAR

    Nagy várakozás előzte meg a labdarúgó-világbajnokságon használt videóasszisztensi rendszert (VAR), amely azután sok csalódást okozott. Az adatok szerint 335 eseményt vizsgáltak meg a videóbírók, és 17 alkalommal a pályán tartózkodó játékvezető is ránézett a monitorra.