2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Szombathely

Vízilabda, az új sikersportág

Nagyszerű csapat, remek szurkolók és persze győzelmek. Mi kell még? Aki hétről hétre kijár a fedett uszodába és megtekinti az AVUS vízilabdameccseit, azt hiszem, egyetért abban, hogy új sikersportág és egy újabb szerethető csapat született Szombathelyen.

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a biztos benn maradás céljával vágott neki az OB I/B-s bajnoki szezonnak, aztán az eredményes őszi szereplés, a vendégségben aratott meglepő győzelmek után előbb elérte a felsőházi rájátszásba jutást, majd megnyerte az alapszakaszt. A szombathelyi csapat neve mellett 18 mérkőzés, 14 győzelem és 4 vereség, 210 dobott és mindössze 158 kapott gól áll, ez utóbbi egyébként az egész mezőnyben a legkevesebb!


Megnyerték az alapszakaszt a szombathelyi pólósok Fotó: CSG

A bajnokság nem indult egyszerűen az aligátoroknak, hiszen a fedett uszoda felújítási munkálatai miatt valamennyi őszi bajnokiját idegenben játszotta az AVUS.

– Valóban magasra tettük a lécet, ősszel nagyon jól szerepeltünk. Remélem, folytatjuk a sikeres szériát – fogalmazott lapunknak még februárban Matajsz Márk, akinek,,fiai” az őszi 12 forduló után még ,,csak” 8 győzelemmel, 4 vereséggel, az éllovas ASI DSE és a Neptun VSC, valamint a szombathelyieknél 3 ponttal többet összeszorgoskodó Racinet Honvéd mögött a 4. helyen folytatták február végén a bajnokságot. Aztán jött a tavasz, melynek valamennyi pillanata, mind a hat hazai mérkőzése AVUS-győzelmet hozott.


Matajsz Márk edző Fotó: CSG

A Pécs ellen 13-9-re, majd a Neptunnal szemben 13-11-re győztek a szombathelyi pólósok, aztán a Nagykanizsa és a bajnoki címre is esélyes, addigi listavezető Angyalföldi Sportiskola Diáksportegyesület (ASI DSE) is fejet hajtott a szombathelyieknek, és a kiváló hazai szurkolótábor előtt mindkét rangadót (AVUS–Kanizsa 8-7, AVUS–ASI DSE 10-9) megnyerték az aligátorok. Az alapszakasz két utolsó meccsét pedig nem kis meglepetésre már kiütéssel (AVUS–Honvéd 15-9, AVUS–A-HÍD OSC 17-10) hozták a hazai medencében hibátlan AVUS fiataljai.

Az alapszakasz utolsó meccse után Juhász Tibor, az AVUS elnöke lapunknak azt nyilatkozta, hogy még a legmerészebb álmaiban sem gondolta, hogy itt tart a csapat áprilisban, de – tette hozzá – evés közben jön meg az étvágy, és ahogy már Sütő András is megmondta, „az álmok soha nem hazudnak”.

Az AVUS mestere, Matajsz Márk pedig már a közeljövő feladatairól tájékoztatta lapunkat. – Húzunk egy vonalat, mostantól egy újabb bajnokság kezdődik, 8 meccsünk lesz. Itt már nem lesz könnyű baráti találkozó, hiszen mindenki bizonyítani akar, a másodosztály krémje küzd a feljutásért, így aztán minden meccsnek óriási tétje lesz. Nagy sorozatban vagyunk, hiszen több játékosunknak utánpótlás szinten is helyt kell állnia – vélekedett a vezetőedző.

A csapattagok most egy kevés pihenőt kapnak, de közben egy kisebbfajta alapozással tartja kondiban játékosait Matajsz Márk, aki szerint a fizikai felkészítés mellett mentálisan, a fejekben is rendet kell tenni.

Kovács Barnabás a kapuban Fotó: CSG

Az alapszakaszt megnyerő csapat tagjaként Horváth Alex és Kovács Barnabás a kapuban, Kutasi Rómeó, Ekler Bendegúz, Takács Kristóf, Vladimir Cvetic, Hajmási András, Juhász Máté, Kurucz Barnabás, Doma Péter, Sági Benjámin, Polcsik Máté, Galambos Gergely, Baranyai Ákos, Úr Valér, a télen búcsúzó Karácsonyi Vazul pedig a mezőnyben tett meg mindent a győzelmekért.

Edzés közben Fotó: CSG

A lapzártánk után tartott sorsoláson derült ki, hol és ki ellen folytatja április 22-én az AVUS, egy azonban már most is biztos: a szombathelyi vízilabdázók a maximálisan megszerezhető 12 pontot viszik magukkal a felsőházi rájátszásba. Lehet, hogy szeptemberben már OB I-es meccsre járhatunk?

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.