2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szombathely

Vízilabda, az új sikersportág

Nagyszerű csapat, remek szurkolók és persze győzelmek. Mi kell még? Aki hétről hétre kijár a fedett uszodába és megtekinti az AVUS vízilabdameccseit, azt hiszem, egyetért abban, hogy új sikersportág és egy újabb szerethető csapat született Szombathelyen.

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a biztos benn maradás céljával vágott neki az OB I/B-s bajnoki szezonnak, aztán az eredményes őszi szereplés, a vendégségben aratott meglepő győzelmek után előbb elérte a felsőházi rájátszásba jutást, majd megnyerte az alapszakaszt. A szombathelyi csapat neve mellett 18 mérkőzés, 14 győzelem és 4 vereség, 210 dobott és mindössze 158 kapott gól áll, ez utóbbi egyébként az egész mezőnyben a legkevesebb!


Megnyerték az alapszakaszt a szombathelyi pólósok Fotó: CSG

A bajnokság nem indult egyszerűen az aligátoroknak, hiszen a fedett uszoda felújítási munkálatai miatt valamennyi őszi bajnokiját idegenben játszotta az AVUS.

– Valóban magasra tettük a lécet, ősszel nagyon jól szerepeltünk. Remélem, folytatjuk a sikeres szériát – fogalmazott lapunknak még februárban Matajsz Márk, akinek,,fiai” az őszi 12 forduló után még ,,csak” 8 győzelemmel, 4 vereséggel, az éllovas ASI DSE és a Neptun VSC, valamint a szombathelyieknél 3 ponttal többet összeszorgoskodó Racinet Honvéd mögött a 4. helyen folytatták február végén a bajnokságot. Aztán jött a tavasz, melynek valamennyi pillanata, mind a hat hazai mérkőzése AVUS-győzelmet hozott.


Matajsz Márk edző Fotó: CSG

A Pécs ellen 13-9-re, majd a Neptunnal szemben 13-11-re győztek a szombathelyi pólósok, aztán a Nagykanizsa és a bajnoki címre is esélyes, addigi listavezető Angyalföldi Sportiskola Diáksportegyesület (ASI DSE) is fejet hajtott a szombathelyieknek, és a kiváló hazai szurkolótábor előtt mindkét rangadót (AVUS–Kanizsa 8-7, AVUS–ASI DSE 10-9) megnyerték az aligátorok. Az alapszakasz két utolsó meccsét pedig nem kis meglepetésre már kiütéssel (AVUS–Honvéd 15-9, AVUS–A-HÍD OSC 17-10) hozták a hazai medencében hibátlan AVUS fiataljai.

Az alapszakasz utolsó meccse után Juhász Tibor, az AVUS elnöke lapunknak azt nyilatkozta, hogy még a legmerészebb álmaiban sem gondolta, hogy itt tart a csapat áprilisban, de – tette hozzá – evés közben jön meg az étvágy, és ahogy már Sütő András is megmondta, „az álmok soha nem hazudnak”.

Az AVUS mestere, Matajsz Márk pedig már a közeljövő feladatairól tájékoztatta lapunkat. – Húzunk egy vonalat, mostantól egy újabb bajnokság kezdődik, 8 meccsünk lesz. Itt már nem lesz könnyű baráti találkozó, hiszen mindenki bizonyítani akar, a másodosztály krémje küzd a feljutásért, így aztán minden meccsnek óriási tétje lesz. Nagy sorozatban vagyunk, hiszen több játékosunknak utánpótlás szinten is helyt kell állnia – vélekedett a vezetőedző.

A csapattagok most egy kevés pihenőt kapnak, de közben egy kisebbfajta alapozással tartja kondiban játékosait Matajsz Márk, aki szerint a fizikai felkészítés mellett mentálisan, a fejekben is rendet kell tenni.

Kovács Barnabás a kapuban Fotó: CSG

Az alapszakaszt megnyerő csapat tagjaként Horváth Alex és Kovács Barnabás a kapuban, Kutasi Rómeó, Ekler Bendegúz, Takács Kristóf, Vladimir Cvetic, Hajmási András, Juhász Máté, Kurucz Barnabás, Doma Péter, Sági Benjámin, Polcsik Máté, Galambos Gergely, Baranyai Ákos, Úr Valér, a télen búcsúzó Karácsonyi Vazul pedig a mezőnyben tett meg mindent a győzelmekért.

Edzés közben Fotó: CSG

A lapzártánk után tartott sorsoláson derült ki, hol és ki ellen folytatja április 22-én az AVUS, egy azonban már most is biztos: a szombathelyi vízilabdázók a maximálisan megszerezhető 12 pontot viszik magukkal a felsőházi rájátszásba. Lehet, hogy szeptemberben már OB I-es meccsre járhatunk?

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.