2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Vona fel akarta jelenteni Simicskát

Feljelentéssel fenyegetőzött Vona Gábor 2012-ben azzal a Publimont Kft.-vel szemben, amely a Jobbik–Simicska összeborulást követően most éppen a plakáthelyeket biztosítja a párt legújabb kampányához. A hirdetések miatt a Fidesz jogi lépéseket fontolgat.

Ellenplakátkampánnyal, a Jobbikot dróton rángató bábjátékosként megjelenítő Simicska Lajossal válaszol a Fidesz és a Fidelitas a Jobbik plakátjaira, de azt is vizsgálják, hogy a rágalmazókampányra esetleg jogi választ is adnak – közölte Kósa Lajos. A Fidesz frakcióvezetője „a Duna folyásának megváltoztatásával” egyenértékűnek nevezte, ahogy Simicska Lajos a Jobbikból „baloldali liberális, filoszemita pártot igyekszik faragni”.
A fentiek fényében érdekes, hogy a Jobbik számára Simicska Lajos volt az ország első számú oligarchája, akit börtönnel fenyegetett pálfordulását megelőzően Vona Gábor még 2012-ben, amikor is bizottsággal vizsgáltatta volna Simicska korrupciós ügyeit.
– Hogy mit lehet kezdeni a korrupcióval? Börtönbe kell őket zárni. Ezért javasoltam, hogy álljon fel országgyűlési vizsgálóbizottság, és végre lássuk, hogy ki Simicska Lajos – harsogta a Jobbik 2012-es rendezvényén Vona Gábor, aki itt nem állt meg. A pártelnök a mostani plakátkampányában jelentős szerepet vállaló Simicska-cég, a Publimont Kft. ellen akkoriban még büntetőfeljelentést is fontolgatott.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a parlamentben meg is említette: még jó, hogy olyan párt beszél lopásról, amely titkolja, mekkora támogatást kapott „gazdájától” a plakátkampányra, amellyel megrendelésre támadják a kormányt.

–  A Jobbikot egyszerűen felvásárolták. Nem is túl drágán: pár ezer plakátért és pár száz interjúért – tette hozzá arra utalva, hogy Simicska médiabirodalmában a közelmúltban megsokszorozódott a jobbikos politikusok fellépésének aránya.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek