EUR: 322,35 Ft
CHF: 281,70 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Vona fel akarta jelenteni Simicskát

Feljelentéssel fenyegetőzött Vona Gábor 2012-ben azzal a Publimont Kft.-vel szemben, amely a Jobbik–Simicska összeborulást követően most éppen a plakáthelyeket biztosítja a párt legújabb kampányához. A hirdetések miatt a Fidesz jogi lépéseket fontolgat.

Ellenplakátkampánnyal, a Jobbikot dróton rángató bábjátékosként megjelenítő Simicska Lajossal válaszol a Fidesz és a Fidelitas a Jobbik plakátjaira, de azt is vizsgálják, hogy a rágalmazókampányra esetleg jogi választ is adnak – közölte Kósa Lajos. A Fidesz frakcióvezetője „a Duna folyásának megváltoztatásával” egyenértékűnek nevezte, ahogy Simicska Lajos a Jobbikból „baloldali liberális, filoszemita pártot igyekszik faragni”.
A fentiek fényében érdekes, hogy a Jobbik számára Simicska Lajos volt az ország első számú oligarchája, akit börtönnel fenyegetett pálfordulását megelőzően Vona Gábor még 2012-ben, amikor is bizottsággal vizsgáltatta volna Simicska korrupciós ügyeit.
– Hogy mit lehet kezdeni a korrupcióval? Börtönbe kell őket zárni. Ezért javasoltam, hogy álljon fel országgyűlési vizsgálóbizottság, és végre lássuk, hogy ki Simicska Lajos – harsogta a Jobbik 2012-es rendezvényén Vona Gábor, aki itt nem állt meg. A pártelnök a mostani plakátkampányában jelentős szerepet vállaló Simicska-cég, a Publimont Kft. ellen akkoriban még büntetőfeljelentést is fontolgatott.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a parlamentben meg is említette: még jó, hogy olyan párt beszél lopásról, amely titkolja, mekkora támogatást kapott „gazdájától” a plakátkampányra, amellyel megrendelésre támadják a kormányt.

–  A Jobbikot egyszerűen felvásárolták. Nem is túl drágán: pár ezer plakátért és pár száz interjúért – tette hozzá arra utalva, hogy Simicska médiabirodalmában a közelmúltban megsokszorozódott a jobbikos politikusok fellépésének aránya.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

  A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

  A csok (családi otthonteremtési kedvezmény) jól működő rendszer, hatékonyabb a lakáskasszáknál – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.