EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,55 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Vona pár éve még börtönbe zárta volna Simicskát

Pár éve még, a második Orbán-kormány idején a Jobbik nem fukarkodott a jelzős szerkezetekkel és a szándéknyilatkozatokkal, ha Simicska Lajos és a Fidesz kapcsolatát kellett ostorozni.

Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő 2012-ben arról értekezett, hogy a Jobbik antikorrupciós céllal parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, mert „Orbán Viktor barátja és kollégiumi szobatársa, Simicska Lajos Nyerges Zsolttal együtt” a közbeszerzési érték egyötödét megnyerte, miközben a kis- és középvállalkozások nem jutnak forrásokhoz – írja az Atv.hu.


Vona Gábor sem kímélte Simicskát, és szintén vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazta, mondván: segíteni szeretne a „Simicska Lajos és Nyerges Zsolt által fémjelzett gazdasági kör csapdájába esett” kormánynak, hogy kiszabadulhasson a kelepcéből. A korrupciós ügyek felsorolásából Vona Gábor nem felejtette ki a Közgépet, a Publimont Kft.-tés a köztéri reklámpiac 90 százalékát birtokló cégcsoportot sem. Hozzátette: amennyiben szabálytalanságokra bukkannak, megteszik a szükséges feljelentéseket.

2012-ben Vona Gábor még arról beszélt, hogy Simicskától Orbán Viktor is fél, neki pedig szándékában áll beidézni az oligarchát a várhatóan megalakuló vizsgálóbizottság elé, majd rátért a lényegre: „A korrupción rajtakapottakat börtönbe kell csukni!”.


Azóta Vona Gábor véleménye gyökeresen megváltozott, minden jel arra enged következtetni, hogy a Jobbik a milliárdos vállalkozó pártja lett, Simicska nyíltan felvállalta, hogy támogatja a Jobbikot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek