EUR: 323,36 Ft
CHF: 287,32 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Sopron

Zenés lesz az új évad

A zenéé lesz a főszerep az új évadban, amely tizennégy premiert tartogat a közönség számára – többek között erről is beszélt Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója az új szezon ismertetésekor.

– A Hyppolit, a lakáj című vígjátékkal kezdődik a Soproni Petőfi Színház zenés évada október elejétől – mondta el Pataki András a következő szezont meghirdető sajtótájékoztatón. A direktor hozzátette, az elmúlt években játszott zenés előadásaik színvonala, sikere után döntöttek úgy, hogy a 2017/2018-as évad középpontjába a zenés darabokat állítják. – Nem kizárólag a szórakoztatás és a nézőszám emelése a cél, hanem a közszolgálatiság jegyében minden korosztálynak a műfaji és stílusbeli sokszínűség jegyében kínálunk előadásokat – fejtette ki Pataki András, akitől azt is megtudtuk, hogy az intézményben összesen tizennégy premiert tartanak majd.


Sárdy Barbara nagy feladatot kap az új évadban
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

A felnőtt bérletben Eperjes Károly rendezésében és Reviczky Gábor főszereplésével a már említett Hyppolit, a lakáj című vígjátékot mutatják be a Pesti Magyar Színházzal koprodukcióban. Molière A fösvény című műve alapján Simai Kristóf, Katona Imre és Szarka Gyula írta a Zsugori című zenés komédiát. A Komáromi Jókai Színházzal közösen készülő darabot Béres László állítja színpadra.

Külön brossúra hirdeti az új évadot
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

A Sopron Balett egy este három produkcióval mutatkozik be Táncrapszódia címmel.
Ősbemutatóként tekintheti meg a nagyérdemű az Ármány és szerelem című rockzenés játékot, Feke Pál és Serbán Attila pedig The Blues Brothers címmel ad elő musicalshow-t.
A soproni teátrum emellett a Zentai Magyar Kamaraszínházzal és a Budapesti Nemzeti Színházzal közösen is bemutat majd műveket.
Az új évadban a diákok sem maradnak színházi élmény nélkül, hiszen az általános és középiskolásoknak is készülnek külön darabokkal, míg a színházi nevelési program keretében Henning Mankell–Németh Ervin Csillagkutya című előadását viszik színre.
A soron következő szezonban műsoron maradnak olyan sikerprodukciók, mint A diótörő, A dzsungel könyve, a Macbeth vagy a My Fair Lady, és ismét lesz Petőfi Pódium.
– Örömteli hír, hogy a már meglévő határon túli színházi kapcsolataink mellett három új együttműködést kötünk a következő évadban a Nemzeti Színházzal, a Pesti Magyar Színházzal és az Esztergomi Várszínházzal – jelentette be az igazgató.


Demcsák Ottó és Pataki András az évadot ismertető sajtótájékoztatón
Fotó: Torma Sándor / Soproni Petőfi Színház

Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője a táncelőadásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az elmúlt években sikerült igazi alkotóműhellyé válniuk, és a most látható izgalmas produkciók megmutatják, milyen szerteágazó a táncosok technikai tudása.
A soproni Sárdy Barbara, az Ármány és szerelem című rockzenés játék egyik alkotója elmondta, hogy ősbemutatójukban Schiller népszerű drámájának jelenetei villannak fel egy színházi főpróba keretében. Eközben elhangzanak Papp Gyula és Demjén Ferenc történethez írt dalai blues, rock, funky, pop és rap stílusban.
A bérletet váltó nézők a következő évadtól jelentős kedvezménnyel látogathatják a Munkácsy- és Festőterem kiállításait.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.