EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb IX.kerület

Zöld-fehér triplázás

A Ferencváros női futballcsapata 6-0-ra legyőzte a győri ETO csapatát a Magyar Kupa döntőjében. A zöld-fehérek ezzel tripláztak, hiszen sorrendben harmadszor hódították el a trófeát.

Nagyon sokáig megtörhetetlennek tűnt az MTK hegemóniája, hiszen a Hungária körúti női csapat majd egy évtizedig mindent megnyert, amit itthon meg lehetett nyerni. A Ferencvárosnál azonban az elmúlt években tudatos építkezés kezdődött, a zöld-fehér lányoknak pedig sikerült az, ami sokáig elképzelhetetlennek tűnt: a Magyar Kupa mellett a bajnoki címért járó serleg is „tartósan átköltözött” a IX. kerületbe.


A győztes csapat (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– Nekünk a kupadöntő is egy felkészülési állomás, év közben sajnos kevés olyan találkozó van, ahol fel tudunk készülni a nemzetközi megmérettetésekre. Határozott célunk a kupagyőzelem – mondta  a mérkőzés előtt Dörnyei Balázs, a Ferencváros vezetőedzője. Szavait a mérkőzés igazolta, hiszen a Fradi simán, 6-0-re győzte le a győri ETO-t.

Allegra Poljak szerezte az első ferencvárosi gólt (fotó: MTI/Illyés Tibor)

– Amit meccs előtt megbeszéltünk az edzőinkkel, azt az elsőben félidőben maximálisan betartottuk. Igaz, a második játékrészben nehezen pörögtünk fel, de hozzá kell tenni, hogy az idő sem kedvezett – mondta a mérkőzés után Fenyvesi Evelin, a Ferencváros játékosa.


– Örülők, hogy sikerült két gólt szereznem, ez külön öröm számomra. Nekem ez már a harmadik kupagyőzelmem, de ugyanolyan fontos számomra, mint az első kettő volt. Ráadásul vannak olyan társaim, akiknek ez még csak az első sikerük, és jó érzés, hogy ők is átélhették ezt a örömöt.

Dörnyei Balázs vezetőedző szerint elvárható volt a lányoktól ez a győzelem, számára csupán az volt a kérdés, hogyan játszik majd a csapata a mérkőzésen.

– Örülők, hogy sok olyan futballjelenet volt a pályán, amiért érdemes volt megnézni a meccset. Nem volt hibátlan a teljesítményünk, de aki ismer, tudja, hogy én maximalista vagyok. Már akkor is elégedetlenkedek, ha az ellenfél átlépi a félpályát. Persze azért örülők a sikernek – mondta a lefújás után a vezetőedző.

Kapcsolódó Cikkek