EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 20., vasárnap
István

Külföld

Zuckerberg: megakadályozzák a clevelendi gyilkossághoz hasonló esetek feltöltését

A Facebook mindent megtesz, hogy elkerüljék az olyan esetek megismétlődését, mint a vasárnapi gyilkosságról készült felvétel posztolása – közölte kedden a vállalat vezérigazgatója, Mark Zuckerberg.

Vasárnap egy férfi az egyesült államokbeli Clevelandben a nyílt utcán megölt egy idős férfit, miközben a gyilkosságot videóra vette és feltöltötte a Facebook közösségi portálra. A felvétel két órán át volt látható a közösségi portálon.

Zuckerberg, aki a Facebook szoftverfejlesztőinek éves konferenciáján beszélt, a kiterjesztett valóság-projektről tartott programbeszéde közben arra is talált időt, hogy kifejezze együttérzését a meggyilkolt áldozat, idősebb Robert Godwin barátainak és hozzátartozóinak.

A lövöldözés gyanúsítottja, Steve Stephens kedden agyonlőtte magát, amikor a pennsylvaniai állami rendőrség rendőrei üldözőbe vették, miután a rendőrség két napja nagy erőkkel kutatott utána országszerte.

A Facebookon a gyilkosságról készül felvétel feltöltése egyike volt azoknak az eseteknek, amikor gyilkosságok, támadások és más erőszakos incidensekről készült felvételeket streameltek (élőben közvetítettek) vagy az elkövetésük után posztoltak ki a közösségi hálóra.

A Facebook számít az 1,9 milliárd felhasználójára, hogy jelenti, ha erőszakos tartalmat lát, és több ezer alkalmazottja foglalkozik ezekkel a jelentésekkel.

Hétfői közleményében a cég közölte: a Stephens által a gyilkosságról feltöltött videó a gyanúsított saját oldalán volt, és az okostelefonos alkalmazás túl hosszú volt. Bejelentették, hogy felülvizsgálják a kifogásolható tartalmakról szóló jelentéseknek és ezen tartalmak eltávolításának a módszereit.

Kapcsolódó Cikkek

  • Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

    Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

    Nem növelte a spanyol kormány a terrorfenyegetettség szintjét a katalóniai merényletek miatt, és továbbra is legmagasabb fokozat alatti, négyes szinten tartja a riasztást – közölte szombaton Juan Ignacio Zoido belügyminiszter, aki szerint a hatóságok úgy gondolják…

  • Marokkói migráns késelt Finnországban

    Marokkói migráns késelt Finnországban

    Terrorista indíttatású gyilkosságként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást; a feltételezett elkövető egy 18 éves, menedékjogért folyamodó marokkói férfi, és rajta kívül az esettel összefüggésben őrizetbe vettek még négy marokkóit, illetve még egyet köröznek – közölte szombaton a rendőrség.