EUR: 323,02 Ft
CHF: 285,96 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Zuckerberg: megakadályozzák a clevelendi gyilkossághoz hasonló esetek feltöltését

A Facebook mindent megtesz, hogy elkerüljék az olyan esetek megismétlődését, mint a vasárnapi gyilkosságról készült felvétel posztolása – közölte kedden a vállalat vezérigazgatója, Mark Zuckerberg.

Vasárnap egy férfi az egyesült államokbeli Clevelandben a nyílt utcán megölt egy idős férfit, miközben a gyilkosságot videóra vette és feltöltötte a Facebook közösségi portálra. A felvétel két órán át volt látható a közösségi portálon.


Zuckerberg, aki a Facebook szoftverfejlesztőinek éves konferenciáján beszélt, a kiterjesztett valóság-projektről tartott programbeszéde közben arra is talált időt, hogy kifejezze együttérzését a meggyilkolt áldozat, idősebb Robert Godwin barátainak és hozzátartozóinak.

A lövöldözés gyanúsítottja, Steve Stephens kedden agyonlőtte magát, amikor a pennsylvaniai állami rendőrség rendőrei üldözőbe vették, miután a rendőrség két napja nagy erőkkel kutatott utána országszerte.

A Facebookon a gyilkosságról készül felvétel feltöltése egyike volt azoknak az eseteknek, amikor gyilkosságok, támadások és más erőszakos incidensekről készült felvételeket streameltek (élőben közvetítettek) vagy az elkövetésük után posztoltak ki a közösségi hálóra.

A Facebook számít az 1,9 milliárd felhasználójára, hogy jelenti, ha erőszakos tartalmat lát, és több ezer alkalmazottja foglalkozik ezekkel a jelentésekkel.

Hétfői közleményében a cég közölte: a Stephens által a gyilkosságról feltöltött videó a gyanúsított saját oldalán volt, és az okostelefonos alkalmazás túl hosszú volt. Bejelentették, hogy felülvizsgálják a kifogásolható tartalmakról szóló jelentéseknek és ezen tartalmak eltávolításának a módszereit.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Pusztító Florence

    A nap képe: Pusztító Florence

    Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

  • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

    Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

    Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.