EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Külföld

18 éves fiú műholdját lövi ki a NASA

Rifath Shaarook alkotta meg a világ legkisebb műholdját, olyan pici, hogy simán elfér a markunkban, súlya pedig 64 gramm.

A 18 éves indiai fiú 3D-nyomtatással készítette a miniatűr műholdat, amivel egy a NASA által meghirdetett verseny első helyét is begyűjtötte. A KalamSatra keresztelt eszközt a NASA élesben is ki fogja próbálni a nyáron, ezért ki is lövik a világűrbe. Shaarook célja a műhold megalkotásával az volt, hogy felhívja a figyelmet a 3D-s nyomtatásban rejlő lehetőségekre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Verekedés tört ki a Srí Lanka-i parlamentben

    Ismét egymásnak estek a képviselők Srí Lankán pénteken, miután a parlament újfent megvonta bizalmát az államfő által október végén sebtében kinevezett Mahinde Radzsapaksze miniszterelnöktől és kormányától az ellenzék által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány eredményeképpen.

  • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

    Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.