EUR: 321,96 Ft
CHF: 285,65 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Pécs

4 in 1 – A pécsi Kölyök egyszemélyes zenekara, amely tarolt a tehetségkutatón

Nemes Gábor, vagy ahogy sokan ismerik, a Kölyök. Ő egyedül „testesít meg” egy zenekart. Egyszerre három hangszeren játszik, és még énekel is.A Fülesbagoly tehetségkutatón figyeltek fel a pécsi zenészre.


Sokat gyakorol, és ha hibázik, csak magát okolhatja. A próbák után sörözik is, igaz, nem a haverokkal, hanem egyedül. Ennek ellenére az egyszemélyes formáció úgy szól, akár egy zenekar. A Kölyök ezt az úgynevezett „one man band” formációt csupán egy éve csinálja, de már most megnyerte a Fülesbagoly tehetségkutatót.


A Fülesbagoly tehetségkutatón több zenekart utasított maga mögé a Kölyök, aki egyedül szólaltat meg több hangszert is

– Budapestről költöztem Pécsre, a fővárosi zenekar tagjai nem követtek, így jobb híján egyedül kezdtem próbálni. Sokszor többet is, mint a haverokkal. Így jött az ötlet, hogy elindulok ezen a tehetségkutatón – mesél a kezdetekről a Kölyök, akire még a középiskolában ragadt rá ez a becenév.

A Kölyök didgeridoo-t is használ. Ez egy ausztrál hangszer, ami olyan mint egy porszívócső, de hangzása azért más -fotó:PKK

A versenyen tíz zenekar indult, köztük rockbandák is. A Kölyök őket utasította maga mögé.


– Szerintem azért is tud erős lenni a produkció, mert amikor egyszerre szólal meg több hangszer, és csak én állok a színpadon, az meghökkenti az embereket. A hangzásvilág pedig nem egy megszokott „egyszemélyes” zenekaré. Be kell vallanom, hogy azért nagyfokú koncentrációt követel meg és zeneileg is nagy kihívás ez számomra.

A Kölyök ugyanis visszanyúl a magyar népzenei gyökerekhez, ez pedig nagyban eltér a megszokott loopolástól.

Budapestről költözött Pécsre, ide viszont nem követte a banda, ahol játszott. Ezt díjazták!

– Ebben a stílusban már vannak emblematikus előadók, olyanok, mint a DUB FX. De ott inkább a hiphop és az elektronika viszi a hangzást, nálam pedig olyan, mint egy zenekaré, szerintem ez jóval izgalmasabb, kevésbé válik unalmassá.

A Kölyök saját maga írja dalait, amelyekbe beleviszi a magyar népzene dallamait is. Ezzel pedig nem más a célja, mint hogy új köntösbe csomagolva a mai kor számára is fogyaszthatóvá tegye a régi dalokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.