2018. december 10., hétfő
Judit

Belföld

666 kiló után reccsent a híd

Idén immár hetedszer csaptak össze fiatal mérnökhallgatók az Óbudai Egyetem által szervezett RECCS Tésztahíd Építő Világbajnokságon. Az eseményen több ország képviseltette magát, tartó és híd kategóriában, előbbiben világcsúcs is született.

Az új rekordot az iráni Islamic Azad University csapata érte el: a tartó 666,3 kilogrammos teherbírása 55 kilóval haladja meg a korábbi csúcsot, amelyet 2011-ben állított fel Márkos Szilárd, az Óbudai Egyetem egykori hallgatója. Híd kategóriában most nem született új világcsúcs, idén az Óbudai Egyetem egyik csapata mutatta be a legnagyobb terhelést kibíró szerkezetet, amely 421 kilogramm után reccsent össze.


Az Óbudai Egyetem diákjai helyezik fel a terhelőpadra Krumpli szökőkút nevű tésztahídjukat a RECCS 2017 tésztahíd-építő világbajnokságon az Óbudai Egyetemen 2017. május 25-én. A tésztahíd 421 kilogrammos terhelésnél tört össze, ezzel első helyezést értek el híd kategóriában.
/Fotó: MTI – Mohai Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család a nemzet fennmaradásának záloga

  A család az az alapegység, amely nemzetünk fennmaradásának záloga – jelentette ki az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szegeden.

 • Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  Újabb kilencmilliárd forint a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programra

  A magyar kormány 9,048 milliárd forintot fordít a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program harmadik ütemére – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

  Vona Gábor megvédte a zsidózó jobbikost

  Újabb volt képviselőtársa sietett a zsidózó jobbikos segítségére, a Jobbik volt elnöke szerint Szávay István azzal, hogy lemondott parlamenti mandátumáról, minden elvárásnak eleget tett.