2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Belföld

67 százalékos béremelés lesz a mentőknél

A kormány jövőre 10, négy év alatt, 2019-ig összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentőknél – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán úgy fogalmazott: ezt a tízszázalékos emelést az egészségügyi szakdolgozók tervezett béremelésén felül kapják az Országos Mentőszolgálat munkatársai 2018 januárjában, amelynek többletforrása 4 milliárd forint.


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j) és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója egy új mentőautó mellett a fővárosi KIOSK étterem előtt /Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

A mentők napja alkalmából rendezett eseményen elmondta azt is, hogy a jövő évi költségvetés tervezetében mentésre 39,7 milliárd forint áll rendelkezésre, szemben a 2010-es 22,5 milliárddal. A miniszter emlékeztetett, hogy 2016. szeptember 1-jétől átlag 26,5 százalékos egészségügyi béremelés történt, idén novembertől 12 százalékos lesz az emelés mértéke, majd 2018 és 2019 őszén további 8-8 százalékos emelésben részesülnek az egészségügyi dolgozók.

A miniszter szerint a mentőszolgálatnál komoly fejlesztések valósultak meg. Az elmúlt időszakban 496 új mentőautót vásároltak és 193 gépkocsi beszerzése folyamatban van, amelyek már a XXI. századi technikát képviselik.


Kapcsolódó Cikkek

  • Sorosék megbüntetnék Magyarországot

    Sorosék megbüntetnék Magyarországot

    Terjedelmes interjút adott az origo.hu-nak Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára, amelyben a politikus többek között arról is beszélt, hogy a Soros György szervezetei Magyarország megbüntetésére készülnek.