EUR: 329,94 Ft
CHF: 299,88 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

A fővárosnak kell gondolkodnia a metrófelújítás hiányzó forrásainak fedezetéről

A kormánynak érdeke, hogy megújuljon a 3-as metró, de ha a források nem elegendőek, akkor elsősorban a fővárosnak kell gondolkodnia azon, honnan teremti elő a beruházás fedezetét – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bencét egy más témában tartott sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban kérdezték, hogy sajtóhírek szerint jelentősen megugrott a 3-as metró felújításának összköltsége, legalább 30-40 milliárd forinttal több pénz kellene a kormány által meghatározott 137,5 milliárdos keretnél.


Az államtitkár azt mondta: a kormány így is jelentős összeggel támogatja a metrófelújítást, ha azonban a források nem elegendőek, akkor elsősorban a fővárosnak kell elgondolkodnia azon, honnan teremti elő a felújítás fedezetét.

Hozzátette: ha a fővárosnak “van valamilyen kezdeményezése”, arról “lehet tárgyalni”, de az biztos, hogy egy meghatározott összeg áll rendelkezésre az országban fejlesztésekre, és ebben az esetben azt kell majd megnézni, hogyan lehet átcsoportosítani.

Az államtitkár kijelentette: alapvetően – a kormányzati támogatáson túl – minden városnak, így Budapestnek is saját forrásaiból kell megoldania a fejlesztéseit.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nap képe: Jön Vuk

    Nap képe: Jön Vuk

    Az egyik legkedvesebb mesefilm figurái csalnak mosolyt a járókelők arcára a Fővárosban.

  • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

    Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.