EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld III.kerület

A Hajógyári-szigetnek ütközött egy sétahajó, hét utas megsérült

A Hajógyári-szigetnek ütközött egy sétahajó Budapesten még vasárnap este, hét utas megsérült, őket és a hajó kapitányát kórházba vitték – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői Híradójában.

A kapitány azért kormányozta a sziget oldalának a sétahajót, mert rosszul lett és így kerülte el a nagyobb balesetet. A Híradó úgy tudja, hosszabb időre el is vesztette az eszméletét, de segélykérő jelzést még le tudott adni.


A hajót a Népfürdő utcai hajóállomásra vontatták, az utasok is ott szálltak ki, majd a hét sérültet és a kapitányt kórházba vitték. A hajó kapitánya jelenleg is a Honvédkórházban van, az utasokat már hazaengedték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya az MTI megkeresésére kedden annyit közölt: a baleset a Duna jobb partján, az Árpád-hídtól 100-200 méterre történt. További információkat azonban nem közöltek.

Az M1-nek a sétahajót üzemeltető cég vezetője azt mondta, a vizsgálatok végéig nem nyilatkozik. Ugyanakkor annyit elmondott, hogy a kapitányt megszondáztatták, de nem találtak alkoholfogyasztásra utaló jelet.

Kapcsolódó Cikkek