2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb XIII.kerület

A honvédség a Honvéd-sportolókért

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Budapesti Honvéd Sportegyesület. A megállapodást Szabó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka és Gergely István olimpiai bajnok, a sportegyesület ügyvezető elnöke írta alá.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Budapesti Honvéd Sportegyesület együttműködésre nyitott hozzáállásának köszönhetően 301 magyar sportoló, illetve egyéb munkatárs válik jogosulttá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ mind közfinanszírozott, mind pedig térítés ellenében nyújtott, magas színvonalú egészségügyi ellátásainak igénybevételére. Mivel Magyarországon a honvédelem és a sport is kiemelt figyelmet érdemlő terület, a két intézmény együttműködése megerősítő és pozitív példaként jelenik meg a magyar társadalom számára.


A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában figyelnek majd oda a Budapesti Honvéd sportolónak egészségére (fotó:mti)

Szabó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka kiemelte, hogy az MH Egészségügyi Központ és a Budapesti Honvéd Sportegyesület közötti kapcsolatot több éve fennálló szakmai együttműködés biztosítja. A jelen szerződés megerősíti a két nagy múltú szervezet közös munkáját.

Szabó István vezérőrnagy és Gergely István írta alá a megállapodást

– A magyar sportolók tehetséggondozása mellett a kifogástalan egészségügyi ellátásuk és támogatásuk olyan cél, amiért érdemes dolgozni. A múlt, a megszerzett tudás, az intézményi infrastruktúra a biztosítéka, hogy a Honvéd sportolói az egyik legjobb egészségügyi ellátáshoz jussanak az intézményben a prevenciótól a rehabilitációig – mondta Szabó István. – Nem mellesleg honvédségi alakulatként hangsúlyt helyezünk a katonák erőnléte, állóképességének, kondíciójának megtartására és annak az éves fizikai állapotfelméréseken történő felmérésére. Mind a felkészülés, mind a felmérés helyszíneként nagy segítséget nyújt a Budapesti Honvéd Sportegyesület által felajánlott pályák használatának lehetősége.
– A Honvéd név kötelez bennünket. Együttműködésünk sokrétű, többről van szó, mint egyszerű együttműködésről, stratégiai partnerként tekint egymásra a két intézmény – mondta a szerződés aláírásakor Gergely István, aki hozzátette, az egyesület az elmúlt hat olimpiát figyelembe véve a legtöbb olimpiai pontot szerezte az egyesületi rangsorban. – A riói olimpiai és paralimpiai játékokra 23 sportolónk utazott, akik nyolc sportágat képviseltek. Egyesületünk 66 arany-, 30 ezüst- és 52 bronzéremmel büszkélkedhet, míg világbajnokságokon és Európa-bajnokságokon közel 1000 érmet szereztek hazánknak és a Honvéd családnak! Célunk, hogy Budapest és az ország első számú sportegyesületeként mindenki számára megteremtsük a mozgás és az egészséges életmód szabadságának élményét, eredményes és sikeres sportolókat neveljünk a társadalom számára, amihez sportegyesületünk biztosítja a szakmai hátteret, infrastruktúrát, közösséget. Ebben a kiélezett versenyhelyzetben céljainkat nem érhetjük el megfelelő orvosi háttér nélkül, ehhez nyújtanak szakmai segítséget a Honvéd Kórház intézményei és munkatársai.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.