EUR: 332,75 Ft
CHF: 302,42 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Belföld

A huszonnegyedik órában járunk az európai biztonság szavatolását illetően

A manchesteri támadás után világos: a huszonnegyedik órában járunk az európai biztonság szavatolását illetően – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az észak-lengyelországi Sopotban, a visegrádi négyek, a balti és az észak-európai országok külügyminiszteri találkozóján.

Szijjártó Péter a találkozó után az MTI-nek elmondta: az Európai Uniónak (EU) “nincs most már vesztegetni való ideje, a manchesteri terrortámadás után világos kell, hogy legyen mindenkinek: az európai biztonság vonatkozásában a huszonnegyedik órában vagyunk”.


“Európában végre mindenki komolyan kell vegye, hogy nem babra megy a játék” – jelentette ki, hozzáfűzve: a kontinensnek még soha nem kellett szembenéznie olyan terrorfenyegetettséggel, mint most. “Egymás alap nélküli és méltatlan vádolása helyett, valamint a korábbi, hibásnak bizonyult brüsszeli politikáknak a mentegetése helyett” mindenkinek meg kell értenie: az európai stratégiáknak, döntéseknek az európai biztonság helyreállítását kell megcéloznia – szögezte le.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar siker a tudósok versenyén

  Magyar siker a tudósok versenyén

  Zsigó Miklós, a nyíregyházi Krúdy Gimnázium idén végzett diákja különdíjban részesült a Szófiában megrendezett idei EU Fiatal Tudósok Versenyén, aminek döntőjébe 40 országból 100 projekt érkezett.

 • Mi sül a szénen?

  Mi sül a szénen?

  A város népszerű szeptember eleji programja a Csónakázó-tó mellett megrendezett Faszén Fesztivál, amelyen idén 45 csapat szállt versenybe egymással.

 • Veszélyes a kikötők megnyitása

  Veszélyes a kikötők megnyitása

  Azzal, hogy a baloldali olasz kormány a megalakulása után újra megnyitotta a kikötőket a migránsokat szállító hajók előtt, újabb veszélyt idézett elő nemcsak Olaszország, hanem az egész kontinens szempontjából – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Bakondi György Kossuth rádióban.