2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

A huszonnegyedik órában járunk az európai biztonság szavatolását illetően

A manchesteri támadás után világos: a huszonnegyedik órában járunk az európai biztonság szavatolását illetően – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az észak-lengyelországi Sopotban, a visegrádi négyek, a balti és az észak-európai országok külügyminiszteri találkozóján.

Szijjártó Péter a találkozó után az MTI-nek elmondta: az Európai Uniónak (EU) “nincs most már vesztegetni való ideje, a manchesteri terrortámadás után világos kell, hogy legyen mindenkinek: az európai biztonság vonatkozásában a huszonnegyedik órában vagyunk”.


“Európában végre mindenki komolyan kell vegye, hogy nem babra megy a játék” – jelentette ki, hozzáfűzve: a kontinensnek még soha nem kellett szembenéznie olyan terrorfenyegetettséggel, mint most. “Egymás alap nélküli és méltatlan vádolása helyett, valamint a korábbi, hibásnak bizonyult brüsszeli politikáknak a mentegetése helyett” mindenkinek meg kell értenie: az európai stratégiáknak, döntéseknek az európai biztonság helyreállítását kell megcéloznia – szögezte le.

Kapcsolódó Cikkek