EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Kecskemét

A Kandó járműépítő csapata Londonban versenyez

Második alkalommal tér vissza Londonba, a Shell Eco-marathonra a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola járműépítő csapata, hogy bemutatkozzanak a Make the Future Live fesztivál keretében rendezett versenyen.

28 ország 178 középiskolai és egyetemi diákcsapata dolgozik azon, hogy felkészítsék különösen energiahatékony járműveiket a 2017-es Shell Eco-marathonra. Ez az a verseny, ahol a diákok által fejlesztett és megépített járművek azon versengenek, hogy melyik tudja a legnagyobb távolságot megtenni a legkevesebb üzemanyaggal.


A május 25–28. között megtartott versenyen Magyarországot három csapat képviseli. A Kandó Kálmán Szakközépiskola mellett két egyetem csapata (a Széchenyi István Egyetem és a Debreceni Egyetem mérnökhallgatói) vesz részt a londoni megmérettetésen.

Lapunk megjelenésekor kezdődik a Make the Future Live Fesztivál, itt még nagyon készül a csapat. Hajrá Kandó!

A középiskolások nagy tervekkel indulnak útnak, ugyanis biztonságtechnikai fejlesztésükkel szeretnék elhozni a különdíjat. Ezt az elismerést az a csapat kapja, amelyik a saját biztonsága mellett a mezőny biztonságát is szem előtt tartja.

– A mi fejlesztésünk a pilóta életfunkcióit monitorozza, rosszullét esetén lefékezi és leállítja az autót, miközben jelez a pályafelügyelőnek – mondta Mészáros Károly, a csapat vezető oktatója.

A Shell Eco-marathont a Make the Future Live fesztivál részeként rendezik meg, amely egy ingyenes rendezvény az energetikai ötletek és felfedezések jegyében. A látogatók betekintést kaphatnak az energiafelhasználás jövőjébe azáltal, hogy a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban a diákok, vállalkozók és az iparág képviselői találkoznak egymással. A cél, hogy megtalálják az utat az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású járművek jövője felé.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.