EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,10 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Tatabánya

A környezet védelmében

Április 1-jétől már nem kell várnunk a lomszállító autóra, mert a megadott nyitvatartási időkben leadhatjuk az otthonunkban felgyülemlett felesleges lomokat.

Tatabányán nemcsak a városi épületek újulnak meg, hanem a környezet is nagymértékben megszépült az utóbbi időben. Pár évvel ezelőtt több városrészben is tapasztalni lehetett, hogy a lomok szanaszét hevernek a szemétgyűjtők mellett. Most ennek megoldására kínál lehetőséget az új hulladékudvarok megnyitása. Április 1-jétől már nem kell várnunk a lomszállító autóra, mert a megadott nyitvatartási időkben leadhatjuk az otthonunkban felgyülemlett felesleges lomokat. A Búzavirág utcában és a Dubnik-völgyben található hulladékudvarokban az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakosok ezentúl ingyen leadhatják azokat.


Schmidt Csaba polgármester elmondta: ezek a gyűjtőhelyek azt a célt szolgálják, hogy minél tisztább legyen a városunk, hiszen a tatabányaiak többsége is azt szerette volna, hogy rendezett körülmények között tudja leadni feleslegessé vált holmiját. Műanyag, papír, üveg és fém korlátlan mennyiségben, építési, bontási hulladék, egyéb lom és zöldhulladék ingatlanonként évente maximum 3-3 köbméterig szállítható be. Személygépjármű gumiabroncsából egy évben összesen legfeljebb négyet, háztartási étolajból havonta 2 litert, veszélyes hulladékból (festék, lakk, motorolaj, akkumulátorok, elemek) évente 5 kilót, elektronikai hulladékból évente legfeljebb 100 kilót vihetünk el ingyenesen valamelyik hulladékudvarba. A térség lakosai nagy örömmel fogadták a hulladékudvarok megnyitását, sokan vették igénybe a szolgáltatást – mondta el Selmeci Zsolt, a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. A Regionális Hulladékkezelő Központ mellett található Dubnik-völgyi lakossági hulladékudvar szerdán és pénteken 12–18, szombaton 8–14 óra között tart nyitva, míg a Búzavirág úti kedden és pénteken 12–18, szombaton 8–14 óra között. Fontos tudni, hogy a hulladék, lom leadásakor fel kell mutatni a lakcímkártyát és személyigazolványt is, így mindenképpen vigyék el magukkal! Ne feledjék, óvjuk, védjük környezetünket!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.