EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Békéscsaba

A közvilágítás kérdése is terítékre került

Önkormányzati lehetőségek az energetikai korszerűsítések területén II. címmel rendezett szakmai konferenciát a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Békéscsabai Szervezete május 4-én a Körösök Völgye Látogatóközpontban. Az előadások fő témája az önkormányzatok egyik fontos feladata, a közvilágítás megszervezése volt, de a szakemberek tárgyaltak még egyéb, az energetika témakörébe tartozó kérdésekről is.

Fotó: Fekete Róbert
Vantara Gyula, országgyűlési képviselő, Békés megye fejlesztési biztosa

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 117 éves múltra visszatekintő szakmai egyesület. Az alapításban és az egyesületi munka irányításában többek között olyan nagy nevek szerepelnek, mint Bláthy Ottó Titusz, Déri Miksa, Kandó Kálmán, Zipernowsky Károly és Verebély László. Az országos egyesület működése és tevékenysége az elmúlt több mint egy évszázad során felmerülő műszaki és azzal kapcsolatos gazdasági feladatok megoldására koncentrálódott.


Jelen időszakban az egyesület küldetésében megfogalmazott célja, hogy országos szinten segítse az elektrotechnika eredményeinek széles körű társadalmi megismertetését, különös tekintettel az élet és a környezet megóvására. A tagok részt vesznek az energiahatékonysági lehetőségek feltárásában, előkészítésében és megvalósításában.

A békéscsabai szervezet programjában szerepel a dél-alföldi régió energetikai korszerűsítési feladatainak támogatása, a korszerű technológiák megismertetése. Ezért szerveződött ez a konferencia is Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyei önkormányzati tisztségviselők és hivatali munkatársak számára. 2015-ben hasonló témában Gyopárosfürdőn tartották meg a rendezvényt, amely nagy sikert aratott a résztvevők körében. Az idei program fővédnöke Vantara Gyula országgyűlési képviselő, Békés megye fejlesztési biztosa volt. Az előadások a jövő fejlesztési lehetőségeit mutatták be a finanszírozási lehetőségekkel együtt.

Fotó: Fekete Róbert
Energetikai korszerűsítés konferencia

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.