EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Dunaújváros

A lánglovagok áldott szerencséje

Új tűzoltóautóval és felújított laktanyával „gazdagodtak” a dunaújvárosi tűzoltók. Előbbit Stermeczki András evangélikus lelkész, Böttger Antal református lelkész és Kovács István görög katolikus parókus meg is áldották az ünnepélyes átadón. Utóbbit pedig a Hankook dolgozói önkéntes és „KÖSZ” programjának „köszönhetik”. 

Magyar gyártású, Rába típusú tűzoltóautót kapott a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltóság. Az új jármű aktív szolgálatban lesz, hiszen a dunaújvárosi lánglovagok „felügyelete” alá egy több mint százezer lakosú terület tartozik. A Belügyminisztérium jóvoltából a katasztrófavédelem 14 új tűzoltóautót kapott, ezek egyike a dunaújvárosi. A Rába tűzoltóautók mindenféle terepen jól használhatóak, így nagyban segíthetik a katasztrófavédelem dolgozóinak munkáját.


Az ünnepélyes átadón bemutatták a tűzoltóság felújított épületét is, ami a Hankook gumiabroncsgyár két kezdeményezésének, a dolgozói önkéntes, és a Közösségi Összefogás a Szebbért, azaz KÖSZ, Hankook programnak köszönhetően jött létre. A tűzoltók így komfortosabb körülmények között végezhetik a munkájukat, amiből bőven jut nekik, hiszen évente több mint félezer káresethez riasztják a dunaújvárosi állomás dolgozóit.

Orosz Csaba tűzoltóparancsnok beszédében megköszönte támogatóik segítségét

 

– Van itt egy cég, amely az önkéntes munka  támogatását olyan elhivatottsággal végzi és olyan hitelesen, ami példaértékű. 2016 során a dolgozói önkéntes program keretén belül ötszázötvenezer és a KÖSZ, Hankook programon keresztül közel kétmillió forinttal támogatták a tűzoltólaktanya felújítását. Ebből a nagylelkű felajánlásból anyagokat vásároltunk – de ahhoz, hogy ezek a helyükre kerüljenek, a Hankook-dolgozók, önkéntesek és tűzoltó kollégáim áldozatos munkája kellett. A felújítási munkák a napi oktatás, karbantartás és az évi 600 káreset felszámolása mellett folytak, így előfordult, hogy mire visszaértek a tűzoltásból,  a ragasztó és a kőműves szerszámok már bele  is kötöttek a vödörbe. Ilyen szemmel nézzék a felújított laktanyát, aminek az értéke így nagyjából ötmillió forinttal nőtt – mondta el Orosz Csaba dunaújvárosi tűzoltóparancsnok.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.