EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Kecskemét

A legkisebbek nagy viadala

Az idei ovikupa apró bokszolók bemutatójával indult a Csokor utcai óvodában. A gyerekek mintha csak a Rocky című filmből léptek volna ki. A megmérettetésre tizenhét csapat nevezett, így több mint kétszáz csemete mérhette össze ügyességét és gyorsaságát.

Az apróságok sokat készültek a sportversenyre. Ebben az óvó nénik voltak a segítségükre. A gyerekek közül többen évek óta sportolnak, így könnyen vették az akadályokat.


– Úgy gondolom, hogy nagyon jól érezték magukat a kicsik és ösztönzik őket ezek a versenyek. Próbáltunk sorversenyekkel is készülni, jól sikerült a felkészülés – mondta kérdésünkre Ecser Fruzsina óvónő.

A kupára való felkészülés is remekül ösztönözte a kicsiket. fotók: Banczik Róbert

A város majdnem minden óvodájából érkeztek kis atléták, akik izgatottan szurkoltak egymásnak. A műkertvárosiak több mint két évtizede azzal a szándékkal indították útjára a rendezvényt, hogy a Kecskemét más részein élőkkel is megismertessék óvodájukat.

– Adott volt a nagy terület, a nagy udvar, én találtam ki, azóta működik, minden évben részt vesznek a gyerekek ezen a rendezvényen, nagyon szép számban, és most már az egyházi óvodák is bekapcsolódnak ebbe az eseménybe – mesélte Kapásné Pusztai Edit, a Corvina Óvoda intézményvezetője.

A viadalt a Széchenyi Sétányi Óvoda csapata nyerte, de az Egyetértés utcai és a Református Pálmácska Óvoda is dobogós helyen végzett. Természetesen a többi csapatnak sem kellett szomorkodnia, hiszen mindenki éremmel és oklevéllel térhetett haza. Jövőre pedig megszépült környezet várja majd a sportverseny résztvevőit, hiszen a tervek szerint júniusban felújítják a Csokor utcai ovit.

Kapcsolódó Cikkek