EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Eger

A Macskaárvaháznak ajánlotta nyereményét a fitneszguru

A TV2-n nagy sikerrel futó Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorban szerepelt a napokban a kápolnai Macskaárvaház egy igen neves, elszánt és nem utolsósorban hatalmas állatbarát hírében álló támogatója. Nem másról van szó, mint Schobert Norbiról, a sportemberről, üzletemberről, aki kislányával, Larával bizonyította a műsorban, mennyit ér a szülői gondoskodás, az odafigyelés, ami még akkor is kivitelezhető, ha olyan elfoglalt valaki, mint Norbi.

Mikor máskor, mint edzés közben értük utol telefonon a fitneszgurut, aki két sóhaj között elmesélte, hogy gyerekkorától kezdve jó barátságot ápol az állatokkal.


– Mindig voltak állataink, főleg kutyáink, nekem és édesanyámnak is, ma is imádjunk a kutyáinkat, családtagként kezeljük őket. Azt tartjuk, hogy ők ugyanolyan lények, mint mi, csak nem tudnak beszélni… Larának három lova is van, és noha már egyik sincs versenyformában, Larának mindennél fontosabbak, így megtartottuk őket. Egyébként a lányom járt versenyezni, mindig dobogós volt, de most nincs erre alkalmas lova – meséli Norbi.

A Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorban taroltak Schobert Norbiék

No de hogy jön ide a kápolnai Macskaárvaház? – kérdezhetjük joggal.


– A Macskaárvaház Alapítványnak már nagyon régen, megalapítása óta támogatója vagyok, és most jött el az alkalom, hogy – remélem – nagy boldogságot csempésszünk a kislányommal az árvaház életébe ezzel a 600 ezer forinttal, amelyet a műsorban nyertünk – mondja Norbi, akinek kiérződik hangjából a meghatottság, illetve az öröm, hogy segíthetett.

Még sok a teendő a kápolnai Macskaárvaház végleges pompája ügyében, így jól jön a nyereményösszeg

 

Schobert Norbi hozzáteszi, hogy bár rendelkezik vadászvizsgával, egyetlen állatot sem tudna megölni.

Ha valaki ekkora állatbarát és táplálkozási reformer, felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a húsfogyasztással.

– Nem vagyok híve a húsmentes táplálkozásnak, vagy kizárólag a zöldségalapúnak, mert a szóján kívül csak a húsban van meg az összes esszenciális aminosav, és a vega, vegán táplálkozás hosszú távon egészségkárosító. Többek között vashiányhoz, vérszegénységhez vezet, és annak sincs sok értelme, hogy ezeket az ember proteinporokkal helyettesítse. Én azt gondolom, attól, hogy valaki húst fogyaszt, még nem gyilkos – vallja a sportember.

Más sztárok is támogatják a cicákat, így Bunyós Pityu, Kiss Norbi kamionversenyző, de nagyon elkötelezett macskabarát Vajna Tímea is

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.