EUR: 329,95 Ft
CHF: 299,86 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Sport

A Magyar Kupa elhódításával mentheti meg a szezont a Fradi

Ma este 19 órától rendezik a Magyar Kupa döntőjét a Groupama Arénában. A hazai pálya előnyét élvező Ferencváros harmadszor nyerheti meg sorozatban a trófeát, ám a Vasas is készül az ötödik kupagyőzelemre.

– Boldogok vagyunk, hogy sorozatban harmadszor játszhatunk a döntőben. Fontos meccs lesz ez, főleg annak fényében, hogy olyan szezon van mögöttünk, amely nem az elképzeléseink szerint alakult. Mindent megteszünk a győzelemért, már csak azért is, hogy Orosz Pál karjára újabb tetoválás kerüljön, hiszen minden győzelem emlékére készül egy – mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője a finálét megelőző sajtótájékoztatón.


A 23. kupaelsőségére hajtó Ferencvárosnak papíron előnyt jelenthet a hazai pálya, de a Vasas ebben a szezonban egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet az Üllői úton, mindkét bajnoki találkozójukon vendégként 2-1-re győzött.

Doll honfitársa, Michael Oenning, a Vasas edzője fogadkozik, hogy nem parkolják be a buszt a kapujuk elé.


– Támadó szellemben lépünk pályára, mindenképpen a rendes játékidőben akarjuk eldönteni a meccset. Semmiképp nem akarunk büntetőkre játszani – fogalmazott Oenning

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással a Magyar Kupa fináléjában. Legutóbb 31 évvel ezelőtt, 1986-ban, amikor a Népstadionban gól nélküli döntetlent követően a Vasas hódította el a trófeát.

A 19 órakor kezdődő finálét Solymosi Péter vezeti, a kapunyitás 16.30 órakor lesz. Majd 17.15 órától rendezik a Bozsik Bajnokok gálamérkőzését, amelyen a nyugati és a keleti csapatban többségében nehéz körülmények között élő fiatal labdarúgók lépnek pályára.

Budapest, 2017. május 29.
Michael Oenning, a Vasas német vezetőedzője (b) és Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője a Magyar Kupával a döntő előtt tartott sajtótájékoztatón a budapesti Groupama Arénában 2017. május 29-én. A Vasas a címvédő Ferencvároshoz hasonlóan kettős győzelemmel jutott a május 31-i döntőbe, amelyet a Fradi otthonában, a Groupama Arénában rendeznek.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek