EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Aktuális Nagykanizsa

A muzsika öröme

Kilenc évtizede, egészen pontosan 1926. szeptember 1-jén alapították a városi zeneiskolát; az évforduló tiszteletére nagyszabású programsorozatot szervez a jogutód Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola.

A múlt hétvégi koncertre volt növendékeket hívtak vissza muzsikálni, olyanokat, akik a pályán maradtak és felső- vagy középfokú oktatási intézményben pallérozzák Kanizsán megszerzett tudásukat. A közönség a komolyzenétől a dzsesszig gazdag repertoárban gyönyörködhetett.

Fotó: Gergely Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros 2015-ben vázolta fel tervét

    Soros 2015-ben vázolta fel tervét

    Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

  • Földrengés volt a legutóbbi atomkísérlet közelében

    Földrengés volt a legutóbbi atomkísérlet közelében

    Kiserejű földrengés történt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma néhány kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az ország északkeleti részén, a kínai földrengéskutató hálózatok központja (CENC) szerint a földmozgás nem egy újabb nukleáris kísérlet következménye.