EUR: 322,42 Ft
CHF: 285,68 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Hódmezővásárhely

A nagybetűs élet kapujában

Hódmezővásárhelyen május 4–6. között ballagott el a város hat középiskolájának végzős serege. A fiatalok mosollyal az arcukon, olykor azonban könnyes szemmel vettek búcsút iskolájuktól. A ballagási ceremónián megannyi rokon, barát, pedagógus óvó, figyelő tekintete követte végig az utolsó évesek menetét.

A csütörtöktől szombatig tartó ballagási hullámban Hódmezővásárhelyen a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola (amely első volt a sorban), a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola, az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola, a Németh László Gimnázium és a Bethlen Gábor Református Gimnázium végzősei voltak érdekelve.


Május 4–6. között zajlottak a ballagási ünnepségek

A hat középiskola összesen 419 diákja vett búcsút iskolájától. A búcsú azonban nem örökre szól, hiszen a többség az utolsó tanév végeztével visszatér tanáraihoz, mentoraihoz egy-egy hétköznapi beszélgetésre. Visszatérnek az osztálytalálkozók ünnepibb eseményei alkalmával.

És esetleg visszatérnek, hogy újabb szakmát, érettségit szerezzenek iskoláik falai között, és egy pár évig még megmaradhassanak annak oltalmazó légkörében, hogy visszaköszönjenek – ha csak apróságaikban is – a gyermekévek.

Hagyományosan az utolsó osztályfőnöki órával kezdődött a búcsúzási ceremónia, amelynek végeztével a végzősök az alsóbb évfolyamoktól megkapták tarisznyájukat, ezt az édes-keserű terhet, ami a ballagási meneten elkísérte őket. A diákok a jól ismert dalokra, széles mosollyal sétáltak a folyosókon, megkezdve életük egy újabb szakaszát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.