EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,81 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Életmód

A pletykanélküliség bizalmat épít

A FranklinCovey magyarországi szervezetének bizalomüzletága országos felmérést indított a munkaerőpiac aktív munkavállalóinak körében. Az anonim felmérés célja, hogy a bizalmat építő viselkedésminták közül egyet kiemelve egyszerű, bárki számára másolható mintát mutasson a bizalom építésére.

A kérdések arra vonatkoznak, hogy mennyire jellemző egyéni, illetve szervezeti szinten, hogy a munkatársak úgy beszélgetnek a távollevőkről, ahogyan azt jelenlétükben is tennék. A tanácsadó cég célja, hogy felismertesse a munkavállalókkal és a munkahelyi vezetőkkel, hogy az olyan, a gazdasági eredményességre ható tényezőket, mint a dolgozók közérzete, elkötelezettsége vagy a munkatársak együttműködési készsége, alapvetően meghatározzák a szervezeten belül elfogadott viselkedési normák. A nemzetgazdasági szinten érezhető munkaerőhiányra egyre több szervezet reagál a meglévő munkavállalók közérzetének javításával. Ehhez kíván segítséget nyújtani a felmérést indító szervezet. A felmérés 2017. július 31-ig tart. A kiértékelést követően azoknak a cégeknek a jelentkezését várják, amelyek elköteleződnek egy-egy általuk választott, bizalmat építő viselkedésminta bevezetésére a szervezeti kultúrába. Bár az online mérés alig több mint egy hete tart, máris több vállalat dolgozói megválaszolták az öt kérdésből álló rövid kérdőívet, illetve két szervezet már jelezte a bizalmat építő viselkedés szervezeti kultúrába történő bevezetésére való nyitottságot, melyhez a tanácsadók nyújtanak segítséget.


A felmérés a FranklinCovey honlapján keresztül érhető el: http://franklincovey.hu/. Az eredmény publikálása a felmérés lezárását követően történik. A kitöltők kérhetik a tanulmány megküldését e-mail-címük megadásával.

Kapcsolódó Cikkek