2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Damu Edina a pszichiátrián küzd gyermekéért

Már nem áll elhagyatottan Damu Roland egykori felesége, Edina háza. A Lokál megtudta, a szenvedélybeteg asszony édesanyja újra lakhatóvá tette az érdi családi házat. Persze mindez nem véletlen, hiszen a legfrissebb információk szerint a pszichiátrián kezelt Edina hétvégente már hazalátogathat, gyógyul, és harcol a kislányáért.

Damu Edina Damu Roland felesége /Fotó: Máté Krisztián

Mint ismeretes, Damu Edina és színész férje, Damu Roland börtönben köttetett házassága hamar zátonyra futott, közös kislányuk, Maja felügyeletei jogát pedig édesanyja alkoholizmusa miatt Edina nővére, Kati kapta meg. Ezután a szenvedélybeteg asszony egyedül maradt az érdi házban, és akkor úgy tűnt, kislánya miatt sem sikerül összeszednie magát. Elindult a lejtőn: otthona lakhatatlanná vált, mert az elmaradásai miatt kikapcsolták a közműveket és a telefont, végső kétségbeesésében pedig a helyiek szerint a főútra járt kéregetni, és az így szerezett pénzt alkoholra költötte. Tavaly augusztusban ennél is súlyosabb mélypont következett, Edinát detoxikálóba szállították gyógyszer-túladagolás miatt, ami után hosszú csend következett, senki sem tudta, hogy hová tűnt Edina. Csak sejteni lehetett, hogy ismét a pszichiátriára került, és hónapok óta gyógykezelést kap.


A Lokál a napokban ismét ellátogatott az asszony érdi otthonához, ahol az év eleji állapotokhoz képest történt némi változás. Akkor a családi ház elhagyatottan állt, most azonban ismét nyitva voltak az ablakok. Csengetésünkre pár másodperc múlva Edina édesanyja sétált ki, aki bár nem szeretett volna a lányáról beszélni, annyit azért elárult lapunknak: Edina jelenleg nem tartózkodik otthon.

Egy neve elhallgatását kérő informátor alátámasztotta a Lokál sejtéseit: a beteg asszonyt tavaly nyár óta pszichiátrián kezelik. Úgy tudni, a terápia jól halad és Edina a gyógyulás útjára lépett: hétvégente hazajöhet, és kis Maját is meglátogatta már. Lapunk kereste Damu Rolandot, mit szól ahhoz, hogy volt neje Maja felügyeleti jogáért küzdhet, ám a színészt – aki korábban arról beszélt, hogy szeretné magához venni kislányát – lapzártánkig nem értük el.


Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint Edina élete egyenesbe jöhet, hiszen ha hónapok óta pszichiátrián van, az azt jelenti, saját maga határozott arról, hogy meg akar gyógyulni, meg akar szabadulni  pszichés problémájától és függőségétől.

/Fotó: Lokál

– Senkit sem lehet kényszerrel kórházban tartani, főleg nem ennyi ideig, csak az ön- és közveszélyes embereket. Nagy valószínűséggel itt nem erről van szó, hanem egy együttműködő magatartásról, ami nagyon pozitív jel. A pszichiátriai osztályon gyógyszeres és pszichoterápiás kezelést kapnak a függőségben szenvedő betegek, és hosszú, pszichésen és fizikailag is fájdalmas folyamaton mennek keresztül, de nagy esély van rá, hogy elérik és fenn tudják tartani a tiszta állapotot – mondta a pszichoterapeuta. Makaitól azt is megtudtuk, hogy a pszichiátriai intézet legtöbb osztályán szigorú szabályok vannak, és amennyiben ezeket valaki megszegi – adott esetben például alkoholhoz nyúl –, annak azonnal el kell hagynia az osztályt. Tehát Edina hónapok óta tiszta, hiszen a pszichiátrián tartózkodik, nem szegett szabályt, ami azt is jelentheti, hogy nemsokára  gyógyultan tér haza, magához veheti és felnevelheti kislányát, Maját.

További cikkek:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!