EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szombathely

A segítés városa

A családi értékekről és kapcsolatokról is szó lesz a 21. Szociális Hét előadásaiban. A május 8-án kezdődő programsorozatot a szombathelyi önkormányzattal karöltve ezúttal a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény szervezi.

Szombathelyen hagyomány, hogy minden év tavaszán a szociális szakma kerül az érdeklődés középpontjába: előadások, beszélgetések, szakmai konferenciák, kiállítások formájában cserélnek eszmét és tapasztalatot az érintettek. Hagyomány már az is, hogy ilyenkor adják át a szociális területen dolgozók számára a Szombathely Város Önkormányzata által alapított kitüntetéseket.


Tavaly nagy sikert aratott az érzékenyítő délután, ezért  idén is megrendezik Fotó: szombathely.hu

A Szociális Hét keretében immáron második alkalommal interaktív érzékenyítő délutánt is szerveznek a Fő téren, középpontban a fogyatékos emberekkel és családjaikkal. Május 10-én sok más mellett szemléletformáló eszközök, a vakvezető kutyákkal és fehér bottal való tájékozódás kipróbálására is lehetőség nyílik. Idén is helyet kapott a programban a Trail-O és a PREO, vagyis akár kerekesszékkel is lehet indulni a tájékozódási futáson. Kézműves-foglalkozás és hátrányos helyzetű emberek által készített termékek vására is része lesz a rendezvénynek.

– Az interaktív érzékenyítő délutánhoz kapcsolódóan a Tour de Hongrie road show-nak is otthont ad a belváros. A Thököly út–Hunyadi János utca–Szent Márton utca kanyarában a Tour de Hongrie prológjából kaphatunk ízelítőt. A hazai kerékpáros versenysport nagyágyúi mellett kerekesszékes sportolók is tesztelni fogják gyorsaságukat – tájékoztatott Koczka Tibor alpolgármester.

Kerékpárosok és kerekesszékesek is tesztelik majd a gyorsaságukat Fotó: szombathely.hu

A Tour de Hongrie beharangozó eseményét jövő szerdán kerékpáros ügyességi pálya, fotópont és színpadi kvíz is színesíti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.