EUR: 308,06 Ft
CHF: 267,20 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Belföld

A Soros-hálózat tüntetett Felcsúton

A Fidesz közleményt adott ki, melyben kijelenti, a mai Felcsúton történt tüntetés a Soros-hálózat újabb akciója. A Soros-hálózat mindenhol s minden eszközt bevet, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormány bevándorlás-politikájára – áll a közleményben. Ahogy Brüsszelben, Budapesten, ma Felcsúton akcióznak. A kormánypárt szerint a tüntetés szervezői mind a Soros-hálózathoz köthetőek, az a Soros György támogatja őket, aki évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába.

A Soros-hálózat embereit transzparens fogadta – fotó: Origo, Csudai Sándor

A térség miniszterelnöki biztosa az Origonak elmondta, egy gond van: lassan több a külföldi újságíró ezeken az eseményeken, mint a magyar tüntető. A jelenség előtt értetlenül áll Tessely Zoltán, Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos. Tessely szerint megdöbbentő volt látni azt a néhány tucat Budapestről lebuszoztatott embert, akik teljes felfordulást idéztek elő Felcsúton.

Vidéken ez nem a mi stílusunk, ez a brutalitás távol áll tőlünk.”

Tessely elmondta, hogy elképesztő azt látni, hogy egyesek demokráciát kiáltva milyen magatartást engednek meg maguknak. A biztos beszámolója szerint egy nő a helyszínen arra vetemedett, hogy az intézkedő rendőrségi kocsi alá ugrott, ezzel provokálva, hergelve a tömeget, amely nem engedte az egyik utcára kifordulni a járművet.

Helyszíni beszámolók szerint a néhány tucat nagyhangú, jellemzően idős tüntető, és a tüntetést szervezők előadása teljesen nyilvánvalóan megrendezett, semmi más célja nincs, minthogy a külföldi sajtóba bekerüljenek és feltűnést keltsenek. Érdekesség, hogy az abszurd hangulatú, szántóföldek mellett is vonulók közt szinte több az újságíró és a tévétársaság, mint a tüntető.Ráadásul ezek jelentős része nem magyarul kommunikál.

Kapcsolódó Cikkek

 • A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL ismét kiáll a sokszínűség mellett

  A MOL az idei évben ismét csatlakozott az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországhoz. A vállalat 2030-ig tartó üzleti stratégiájának egyik sarokpontja a vállalati kultúra fejlesztése, amelyhez kapcsolódva prioritás a nyitott, rugalmas és befogadó közösség kialakítása.

 • Magyarországon várhatóan a hét végéig tart az enyhe idő

  Magyarországon várhatóan a hét végéig tart az enyhe idő

  Közvetetten Magyarország időjárására is hatással van az Európát elérő hurrikán. Az időközben mérsékeltövi ciklonná alakult Opheliának köszönhető szokatlanul meleg őszi időjárás várhatóan a hét végéig tart – mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelző osztályának vezetője kedden az MTI-nek.

 • Szerdán is marad a tavaszias idő!

  Szerdán is marad a tavaszias idő!

  Éjszaka az ország nagy részén többnyire derült lesz az ég, de főként az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység völgyeiben, valamint a délnyugati, nyugati határ mentén köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik, nyugat felől pedig fátyolfelhők érkeznek.