EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

A Sorstánc Egyesület meghódította Európát!

A 2014-ben alakult Sorstánc Egyesületet kitűzött célja a tánc megszerettetése volt a gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt, ám hála a profi vezetésnek, a nemrég megrendezett International Dance Open Európa bajnokságon két kategória legjobbjai lettek.

A fiatal táncegyüttes három évvel ezelőtt alakult Szigethalmon, Sorstánc Egyesület néven. Az alapítók egy olyan közösséget teremtettek, ahol azok a gyerekek is könnyedén megtalálják a helyüket, akik máshol egyébként elég nehezen. A közösség építését különböző egyesületi programok könnyítik, mint például a táborok, közös fellépések, workshopok.


Profi csapat az egyesület lelke

Az egyesületet Tóth Krisztina vezeti, aki a tánckoreográfiáért, azok betanításáért és a színpadi megjelenésekért is felelős. Rozman Zsolt a csapat menedzsereként a fellépéseket és versenyeket szervezi és odafigyel, hogy a csapat megjelenése mindig profi legyen.

2015-ben Sorstánc Mozgásstúdió néven saját termet nyitottak Szigetszentmiklóson, a hét hat napján várják a tanulókat. Emellett az egyesület elindított egy asszisztens programot is, melynek keretében minden évben kiválasztanak két táncost a legidősebbek közül, akik lehetőséget kapnak, hogy megtanulják a koreografálás és tanítás alapjait. Az asszisztensek részt vesznek a csapatok felkészítésében, korrepetálásában és a gyerekek lelki támogatásában is.

Tavaly már több stílus is bekerült az együttes repertoárjába, ezért a névváltoztatás mellett döntöttek. Így lett a csapat neve 2016 szeptemberétől Stylers Dance Studio, és két új tanár is csatlakozott az együtteshez.


 

A csapat mottója: „Stylers- Stílust teremtünk!” – fotó: Sorstànc Facebook

 

2017 tavaszától már 115 gyerek táncol az együttesben, a profi irányítás és a keményen dolgozó csapat munkája meghozta gyümölcsét. Idén májusban az egyesület két csapata is elindult az International Dance Open Európa bajnokságon, ahol mind a két produkció kategóriája legjobbja lett, megnyerte a bajnokságot és ezzel kvalifikálta magát az októberi római világbajnokságra!

 

 

Az Európa bajnok junior csapat – Stylers Dance Company – fotó: Sorstànc Facebook

Kapcsolódó Cikkek