2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Sopron

A szavazás megkezdődött

Június 26-án, a Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján második alkalommal adják át a Petőfi Zenei Díjakat a hazai könnyűzene kiemelkedő szereplőinek. Az eseményen nyolc kategória legjobbjai mellett Demjén Ferenc életműdíjat vesz át. A Petőfi Zenei Díj jelöltjeire egy hónapon át szavazhat a közönség.


A Petőfi Zenei Díj grandiózus díjátadó show-jának az idén 25. születésnapját ünneplő Telekom VOLT Fesztivál Nagyszínpada ad otthont június 26-án. A 120 perces programban különleges műsorszámok váltják egymást, hazai és világsztárok részvételével.


Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán a VOLT Fesztivál főszervezői a tavalyi díjátadón
Fotó: VOLT Sajtó / Csudai Sándor

– Tavaly igazán magasra tettük a mércét azzal, hogy egy két és fél órás show keretében, húszezres közönség és élő közvetítés mellett a legnevesebb popsztárok léptek színpadra. Az idei névsort látva még nagyobb izgalommal várom a II. Petőfi Zenei Díj show-t – mondta Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj főszervezője.
A Petőfi Zenei Díj nominálásának alapját a Petőfi rádió 2016. március 1. és 2017. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dala képezte. A 200 fős, elismert zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló akadémia ebből a százötven dalból, illetve a dalok előadói közül választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét.
A szavazás már megkezdődött, a jelöltekre június 20-ig a www.petofilive.hu oldalon szavazhat a közönség, és az akadémia tagjai is újra voksolnak. A végeredményt e két kör szavazatainak összessége adja. Nyolc kategóriában vehetik át a Petőfi Zenei Díj szobrát az első helyezettek: az év dala, az év zenekara, az év férfi és női előadója, az év videóklipje, az év koncertje, az év dj-je és az év felfedezettje részesül a rangos elismerésben.
A szervezők fontosnak tartják, hogy az eredmény az utolsó pillanatig titokban maradjon, ezért a borítékok kibontásáig azt kizárólag a szavazást felügyelő közjegyző tudhatja majd.
2016-ban Bereményi Géza kapta az I. Petőfi Zenei Díj életműdíját, amit idén a magyar popzene egyik legjelentősebb alakja, Demjén Ferenc vehet át Sopronban.

Kapcsolódó Cikkek