EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb XV.kerület

Add a kezed!

 Add a kezed! címmel bűnmegelőzési célú, generációkat összefogó programokat tartottak a kerületben, amelyeken mindenki ingyenesen vehetett részt.

A mostani programsorozat egy ötéves „terv” egyik állomása volt, hiszen 2015 júniusában készült el az új, öt évre szóló kerületi közbiztonsági koncepció. A kerület a koncepcióval elindult a Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Tanácsának pályázatán, amelyen támogatást is kapott, így az Add a kezed! címmel útnak induló, a különböző generációkat a minél hatékonyabb bűnmegelőzés céljával összefogó program a bűnmegelőzés majd minden elemével foglalkozik.


Dr. Zacher Gábor a mindennapi függőségekről tartott előadást (Fotó: Sáfár Tibor)

Előadásokat szerveznek például az ifjúság életkori sajátosságaival együtt járó problémákról és az őket fenyegető veszélyekről ugyanúgy, mint ahogy figyelmet szentelnek az időskorúak védelmének és minél szélesebb körű segítésének. A vagyonvédelmi centrum általános körű segítséget nyújt azoknak, akik az értékeiket fokozottabban kívánják védeni.  A Nincs érték az autóban címmel indított program az autófeltörések ellen irányul, míg az önkormányzat településbiztonsági stratégiájának célja elsősorban a megelőzésen alapuló biztonság megteremtése.

A mostani rendezvénysorozat első állomásán Az időskori konfliktushelyzetek sajátosságai, kezelésük címmel tartottak előadást az Időseket Segítő Szolgálatnál. Ezt a fiataloknak szóló szabadtéri program követte bringákkal, kutyákkal és sok-sok játékkal, zárásként pedig dr. Zacher Gábor toxikológus hívta beszélgetésre az érdeklődőket „mindennapi függőségeinkről”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.