2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Érd

Akadémia szenioroknak

Szenior Akadémia néven indult előadás-sorozat a művelődési központban. A kezdet a városi rendelőintézethez kötődik, ott volt ugyanis az önkormányzat Idősügyi Tanácsának egy nagy sikerű programja, amelynek keretében szakszerű és fontos életviteli tanácsokat kaptak az időskorúak – ezen felbuzdulva indult el áprilisban az előadás-sorozat.

A Zsigmond Király Egyetem a hazai idősoktatás egyik fellegvára. Ez nemcsak azt jelenti, hogy az egyetemisták több szakon is tanulhatnak az idősekről, hanem azt is, hogy az országban először itt végeznek olyan hallgatók, akik hivatalosan idősoktató-idősképző egyetemi diplomát kapnak. Az intézmény kezdeményezése az is, hogy egy-egy városban úgynevezett szenior akadémia keretében tájékoztassák és később tanítsák az ötvenévesnél idősebbeket.


Az érdeklődők már az első előadáson zsúfolásig megtöltötték a termet

Mint Simó Károly alpolgármester, az Idősügyi Tanács elnöke elmondta, Érden az volt a cél, hogy az idősebb korosztály ne csak az egészségügy, hanem más témák mentén is szakszerű, szakavatott előadóktól tanulhasson, ehhez nyújtanak segítséget a ZSKE oktatói.

 

Jászberényi József, az egyetem felnőttképzési igazgatója „Idősödő világ” címmel tartott előadást

Áprilisban két előadást tartottak. Jászberényi József, az egyetem felnőttképzési igazgatója Idősödő világ címmel tartott általános tájékoztatót számokkal, tényekkel. A másik áprilisi előadáson alapvető számítógépes és internetes ismeretekről volt szó. A következő két előadás témája: mit együnk, és mit ne együnk idős korban – időpont: május 17. –, valamint okostelefonok, tabletetek és más eszközök a tanulás szolgálatában – időpont: május 24. Kezdés minden alkalommal 15 órakor.


Az egyórás előadások után kérdéseket is lehet feltenni az előadóknak

Az előadást követően az érdeklődök kötetlen beszélgetésen vehetnek részt Fotók: Boros Sándor

Az előadók továbbra is a téma szakavatott professzorai lesznek, s az egyórás előadások után az érdeklődök kötetlen beszélgetésen vehetnek részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.