EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Nagykanizsa

Állatkínzás a furgonban

Nem tudni, mi lett volna a sorsa annak a több mint félszáz kiskutyának, amelyek életét a kanizsai rendőrök mentették meg. A járőrök Nagykanizsa külterületén egy Volkswagen Transportert ellenőriztek, s a raktérben – két ládában, valamint két mobil kutyaboxban – 54, különböző fajtájú kiskutyát találtak.

Az olasz férfi az ebeket, amelyeknek nem volt állategészségügyi kiskönyvük és egyedi jelölésük sem, ivóvíz nélkül, összezsúfolva szállította. A 25 éves elkövetőt a kanizsai rendőrök elfogták, kihallgatták és állatkínzással gyanúsítják. A kiskutyákat a kanizsai állatmenhelyre vitték.

Ilyen körülmények között, összezsúfolva „utaztak” a kiskutyák (Fotó: ZMRFK)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.