EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb

Alonsot az Indy-500-on is kísérti a Honda, Szato nyert!

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso vezetett is, ám 21 körrel a vége előtt, a hetedik helyről kiesett az 500 mérföldes indianapolisi autóversenyen, melyet végül a japán Szato Takuma nyert meg.

A spanyol sztár a legendás, immár 101. alkalommal megrendezett Indy-500 miatt nem vett részt a szintén vasárnap rendezett Monacói Nagydíjon.


Indianapolisban Alonso a remek múlt heti időmérője után az ötödik helyről rajtolhatott, s tulajdonképpen egészen kieséséig kiválóan versenyzett. A viadal elején, majd a második felében is volt vezető pozícióban, a hajrára azonban hátrébb csúszott, egészen a kilencedik pozícióig. Ezek után visszakapaszkodott a hetedik helyre, ám 21-gyel a 200 körös verseny vége előtt, a Honda motor elfüstölt az autójában.

A korábbi F1-es pilóta, Szato Takuma óriási küzdelem végén győzött, a brazil Helio Castronevest négy körrel a leintés előzte meg, s egészen a célvonalig megtartotta pozícióját.

Szato ezzel az Indy-500 első japán bajnoka lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.