2018. december 18., kedd
Auguszta

Extra Nyíregyháza

Anyák napjára készülnek az ovisok

Az anyák napi készülődés szerte az országban megkezdődött, nincs ez másképp a nyíregyházi óvodákban sem. Belestünk a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézményébe, ahol már minden csoport ünnepi lázban égett.

Izgatottan készülnek a gyerekek édesanyjuk köszöntésére (Fotó: Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye)

– A gyerekek számára ez az egyik legkedvesebb ünnep, hiszen mindannyian szeretnének örömet okozni édesanyjuknak és nagymamájuknak. Az ajándékok készítése már hetekkel a nagy nap előtt elkezdődik, hogy mindenkinek legyen ideje a lehető legszebben elkészíteni az egyes alkotásokat. A meglepetések átadása az anyák napi ünnepség során történik meg, melyre minden csoport mással készül. Lesznek anyák napi versek illetve dalok, körjátékok, valamint verses mesedramatizálás is – árulta el a Városmajori Óvoda egyik pedagógusa. A műsornál pedig csak az ajándékok lesznek még sokszínűbbek és kreatívabbak.


Az egyik csoportban papírból készül orgona, tulipán és nárcisz, máshol textilmotívumokkal díszítenek szívformát, csillogó papírból vágnak ki virágot, ezt gyöngyökkel, flitterekkel díszítik. A gyöngyök a külön műhelymunkában is megjelennek, színpompás karkötők készülnek az anyukák és nagymamák számára.

A nagycsoportosok már izgalmas és különleges technikákat is alkalmaznak, gömbölyítenek, faliképet hajtogatnak, hungarocell szívet díszítenek festékkel, szalagokkal és flitterekkel, illetve az egyedi quilling technikát is kipróbálják, melynek végeredménye meseszép. A gyerekek nagy izgalommal, odafigyeléssel és minden szeretetüket beleadva készítik munkáikat, alig várják, hogy átadhassák ajándékaikat – és az apukákról sem feledkeznek meg, a legtöbben azt kérdezgetik a felnőttektől, hogy az apák napját mikor ünnepelik meg.


Kreativitásból nincs hiány (Fotó: Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye)

Anyák napja (Fotó: Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye)

Nagymamáknak is jár ajándék (Fotó: Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye)

Anyák napja (Fotó: Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye)

Kapcsolódó Cikkek