EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Egyéb Sopron

Aranyérem után spanyol út

Mint ismert, magabiztosan védte meg bajnoki címét az Uniqa-Sopron női kosárlabda-együttese, miután összesítésben 3-1-re múlta felül a Szekszárd csapatát a döntőben. A klub így a Magyar Kupa-győzelem után a bajnokságot is aranyéremmel zárta.

A jövőben azonban változások várhatók a soproni női kosárlabdaéletben.
– Ahogy azt lassan két évtizede megszokhattuk, klubunk a szezonzárással egy időben keretet hirdet a 2017–2018-as szezonra. Korábbi szokásommal ellentétben a szakmai stábunkban bekövetkezett gyökeres változással kell kezdenem.  Sterbenz László az elmúlt három szezonban hat kupa- és bajnoki döntőn dirigálta csapatunkat. Vezetése alatt öt aranyéremmel gazdagodtunk. Személyében egy olyan vezetőedzőtől köszönünk el, akinek óriási köszönettel tartozik a klub, és akinek a személyes barátságunk okán én magam is hálás vagyok. Az öt arannyal a klub legsikeresebb edzői közé került – mondta Török Zoltán, az Uniqa-Sopron női kosárlabdacsapatának ügyvezető igazgatója.


Idén bajnokságot és Magyar Kupát nyert a csapat
Fotó: Pados Noel

Az együttes irányítását spanyol edzőtrió veszi át a 2017–2018-as, valamint a 2018–2019-es szezonra.
– Roberto Iniguezt talán nem kell bemutatni azoknak a szurkolóknak, akik követik az Euroligát. A szakember Euroligát nyert a Valenciával, valamint kétszer játszott döntőt a Fenerbahce és egy alkalommal az Orenburg csapatával. Óriási meglepetésre bajnoki címet szerzett az esélytelennek tartott spanyol Gironával, de van török bajnoki címe is. Segítői Carlos Cantero és Alberto Martinez lesznek – tudatta a klubvezető.
Török Zoltán elárulta: az edzői stábtól egyértelműen azt várják, hogy a következő két évben honosítsák meg azt az iskolát, amely a spanyol kosárlabdát jellemzi, kiemelten foglalkozzanak az itt jelen lévő fiatal generáció egyéni képzésével és újra juttassák el Sopront az európai kosárlabdázás jegyzett csapatai közé.
A játékoskeret kialakítása során figyelembe vették azokat a szempontokat, amelyek a klub filozófiáját tükrözik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.