2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Sopron

Aranyérem után spanyol út

Mint ismert, magabiztosan védte meg bajnoki címét az Uniqa-Sopron női kosárlabda-együttese, miután összesítésben 3-1-re múlta felül a Szekszárd csapatát a döntőben. A klub így a Magyar Kupa-győzelem után a bajnokságot is aranyéremmel zárta.

A jövőben azonban változások várhatók a soproni női kosárlabdaéletben.
– Ahogy azt lassan két évtizede megszokhattuk, klubunk a szezonzárással egy időben keretet hirdet a 2017–2018-as szezonra. Korábbi szokásommal ellentétben a szakmai stábunkban bekövetkezett gyökeres változással kell kezdenem.  Sterbenz László az elmúlt három szezonban hat kupa- és bajnoki döntőn dirigálta csapatunkat. Vezetése alatt öt aranyéremmel gazdagodtunk. Személyében egy olyan vezetőedzőtől köszönünk el, akinek óriási köszönettel tartozik a klub, és akinek a személyes barátságunk okán én magam is hálás vagyok. Az öt arannyal a klub legsikeresebb edzői közé került – mondta Török Zoltán, az Uniqa-Sopron női kosárlabdacsapatának ügyvezető igazgatója.


Idén bajnokságot és Magyar Kupát nyert a csapat
Fotó: Pados Noel

Az együttes irányítását spanyol edzőtrió veszi át a 2017–2018-as, valamint a 2018–2019-es szezonra.
– Roberto Iniguezt talán nem kell bemutatni azoknak a szurkolóknak, akik követik az Euroligát. A szakember Euroligát nyert a Valenciával, valamint kétszer játszott döntőt a Fenerbahce és egy alkalommal az Orenburg csapatával. Óriási meglepetésre bajnoki címet szerzett az esélytelennek tartott spanyol Gironával, de van török bajnoki címe is. Segítői Carlos Cantero és Alberto Martinez lesznek – tudatta a klubvezető.
Török Zoltán elárulta: az edzői stábtól egyértelműen azt várják, hogy a következő két évben honosítsák meg azt az iskolát, amely a spanyol kosárlabdát jellemzi, kiemelten foglalkozzanak az itt jelen lévő fiatal generáció egyéni képzésével és újra juttassák el Sopront az európai kosárlabdázás jegyzett csapatai közé.
A játékoskeret kialakítása során figyelembe vették azokat a szempontokat, amelyek a klub filozófiáját tükrözik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.