EUR: 307,04 Ft
CHF: 281,49 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Sopron

Aranyérem után spanyol út

Mint ismert, magabiztosan védte meg bajnoki címét az Uniqa-Sopron női kosárlabda-együttese, miután összesítésben 3-1-re múlta felül a Szekszárd csapatát a döntőben. A klub így a Magyar Kupa-győzelem után a bajnokságot is aranyéremmel zárta.

A jövőben azonban változások várhatók a soproni női kosárlabdaéletben.
– Ahogy azt lassan két évtizede megszokhattuk, klubunk a szezonzárással egy időben keretet hirdet a 2017–2018-as szezonra. Korábbi szokásommal ellentétben a szakmai stábunkban bekövetkezett gyökeres változással kell kezdenem.  Sterbenz László az elmúlt három szezonban hat kupa- és bajnoki döntőn dirigálta csapatunkat. Vezetése alatt öt aranyéremmel gazdagodtunk. Személyében egy olyan vezetőedzőtől köszönünk el, akinek óriási köszönettel tartozik a klub, és akinek a személyes barátságunk okán én magam is hálás vagyok. Az öt arannyal a klub legsikeresebb edzői közé került – mondta Török Zoltán, az Uniqa-Sopron női kosárlabdacsapatának ügyvezető igazgatója.

Idén bajnokságot és Magyar Kupát nyert a csapat
Fotó: Pados Noel

Az együttes irányítását spanyol edzőtrió veszi át a 2017–2018-as, valamint a 2018–2019-es szezonra.
– Roberto Iniguezt talán nem kell bemutatni azoknak a szurkolóknak, akik követik az Euroligát. A szakember Euroligát nyert a Valenciával, valamint kétszer játszott döntőt a Fenerbahce és egy alkalommal az Orenburg csapatával. Óriási meglepetésre bajnoki címet szerzett az esélytelennek tartott spanyol Gironával, de van török bajnoki címe is. Segítői Carlos Cantero és Alberto Martinez lesznek – tudatta a klubvezető.
Török Zoltán elárulta: az edzői stábtól egyértelműen azt várják, hogy a következő két évben honosítsák meg azt az iskolát, amely a spanyol kosárlabdát jellemzi, kiemelten foglalkozzanak az itt jelen lévő fiatal generáció egyéni képzésével és újra juttassák el Sopront az európai kosárlabdázás jegyzett csapatai közé.
A játékoskeret kialakítása során figyelembe vették azokat a szempontokat, amelyek a klub filozófiáját tükrözik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.