EUR: 322,79 Ft
CHF: 285,79 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Kecskemét

Aranyéremmel tértek haza a Ceglédi Filmfesztiválról

A Ceglédi Filmfesztiválon nagy sikert aratott két fiatal kecskeméti diák, Csiszár Gergely Máté és Maróti Márk kisfilmje, a Message. Az alkotópáros a virtuális világ tinikre gyakorolt hatását választotta témául. Filmjükkel elhozták az első díjat az ifjúsági kategóriában.

Gergő a Református Gimnázium 11. a osztályos tanulója, Márk pedig a Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakközépiskola 11. évfolyamos diákja, a református kollégium lakója. A Message a virtuális világ tinikre gyakorolt hatását boncolgatja.


Pap Ferenc (Balázs Béla díjas operatőr), Bokor Balázs (Magyar Hollywood Tanács elnöke), Maróti Márk és Csiszár Gergő (a film készítői), Havas Miklós (producer, forgatókönyvíró), Kiss Zsigmond (operatőr)

A Ceglédi Televízió és az Uránia Filmszínház hirdette meg a filmfesztivált a filmes kultúra népszerűsítése és a filmkészítés ösztönzése céljából, alkotók és alkotói csoportok számára. A fesztiválra témától függetlenül bárki benevezhette 20 percnél nem hosszabb saját gyártású filmjét, amely a zsűri előbírálata után bekerülhetett a döntőbe.  A fesztiválon az alkotások bemutatása mellett a résztvevők díjakat és a filmkészítéshez használatos eszközöket nyerhettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.