EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Sport

Aranymeccs a Bozsik Stadionban

Szombaton igazi csúcsrangadóval zárul az NB I 2016–17-es szezonja, hiszen a listavezető Honvéd fogadja hazai pályán a második Videoton csapatát. Huszonnyolc éve volt utoljára, hogy az utolsó fordulóban dőlt el, ki lesz a bajnok.

A kispesti Koszta Márk a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Debreceni VSC – Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2017. május 20-án /Fotó: MTI – Czeglédi Zsolt

A Honvéd 24, a Videoton pedig két év után lehet ismét magyar bajnok. A két csapat azonos pontszámmal szerepel a tabellán, ám a Honvéd több győzelmet aratott, így elsősorban ez dönti el a helyezéseket. Ez azt jelenti, hogy a fehérváriak csak akkor lehetnek bajnokok, ha nyernek, a döntetlen és a hazai győzelem a Honvéd sikerét jelentené. Az összecsapásra rengeteg ember kíváncsi, már a hét közepén közölte a Honvéd, hogy a találkozóra az összes jegy elkelt, ami azt jelenti, hogy körülbelül nyolcezer ember láthatja élőben az aranydöntőt a Bozsik Stadionban.


Nem is csoda, hogy ekkora az érdeklődés, hiszen utoljára 28 évvel ezelőtt volt példa arra, hogy az utolsó fordulóban dőljön el a bajnoki trófea sorsa, érdekesség, hogy akkor is a Honvéd volt a főszereplő, akkor 2-0-ra tudott nyerni az MTK ellen.

Eltiltás egyik csapatot sem sújtja, a sérülések azonban mindkét oldalon gondot okoznak. A Vidinél Fiola Attila és Kovács István, a Honvédnál Kadima Kabangu és Hidi Patrik kénytelen kihagyni a döntőt.


A Videoton korábbi sztárja, Nikolics Nemanja sem feledkezett meg volt csapatáról, a Facebookon üzent: „Ilyenkor jó volna veletek lenni! Messze vagyok, más időzónában, de mindvégig veletek leszek, és szívből szurkolok majd szombaton” – fogalmazott a Chicago Fire-nél légióskodó játékos.

A Honvéd–Videoton összecsapást az M4 Sport csatorna közvetíti szombaton 19 órától.

Nem közvetíti a tévé a derbit

Az aranydöntő árnyékában nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy fővárosi derbit is rendeznek az utolsó fordulóban, hiszen a Ferencváros fogadja az Újpestet a Groupama Arénában. – Nagyon motiváltak vagyunk, szeretnénk a bajnokságot győzelemmel befejezni – nyilatkozta Hajnal Tamás, a zöld-fehérek középpályása a Fradimédiának. A Ferencváros–Újpest összecsapást szombaton 19 órától rendezik a Groupama Arénában. A mérkőzést élőben csak a helyszínen láthatják a szurkolók, ugyanis a televízió kivételesen nem közvetíti.

Kapcsolódó Cikkek