2018. december 10., hétfő
Judit

Extra

Aranyudvar Mesezenekar: klippremier anyák napján

Vajon mi történik, ha egy néptáncos és egy rockzenész találkozik? Valószínű, hogy sokan rávágnák: alakítanak egy Folk-Rock zenekart, ám ebben az esetben ez nem így történt.

Arany Réka és Udvari Péter még 2013 szeptemberében egy civil összefogás révén találkoztak, a közös munkák során pedig Réka egy versecskét adott Péternek. A vers egy kiskakasról szólt, aki megvédte birodalmát, a tanyaudvart az éhes kányától, és így ő lett az udvar királya. Péter nem menekült el kihívás elől, és elkészítette egy a vershez illő dalt. Ekkor indult el minden.


A vezetéknevek összemosása után megalakult az Aranyudvar Mesezenekar. Réka meséi alapján hamar összeálltak a karakterek is. A Sellő királylány, a Kalóz, a Tündér, és vidám Kobold. A zenekar hamarosan újabb tagokkal bővült Juhász Brigitta és Adrián Anikó személyében. Réka és Péter belevágtak a dalok írásába, így hamar, szinte egy év leforgása alatt elkészült egy lemeznyi dal, arról nem beszélve, hogy a koncertek is megszaporodtak. 2015 végén már kézzel fogható volt munkájuk gyümölcse az első lemezük képében, ami a „Dalos Tanya Udvarán” címet viselte.

Az album sikere és a folyamatos meghívások eredményeként a zenekar szerette volna hangszeres, „élő” koncertekké alakítani műsorait, ezért további tagok érkeztek a csapatba. A formációhoz csatlakozott Bezerédi Enikő (ének) Kurkó Lajos (gitár, zongora), és Göbölös Virág (hegedű). Az így hét tagúvá vált Aranyudvar Mesezenekar azóta megállás nélkül dolgozik, amit mi sem bizonyít jobban, mint legújabb videoklipjük, amely az Édesanyám című dalukhoz készült. 

Kapcsolódó Cikkek

  • Élvezi a szinglilétet Rippel Feri

    Élvezi a szinglilétet Rippel Feri

    Nem rég robbant a hír, hogy 9 hónap után szakított Rippel Feri és 26 évvel fiatalabb barátnője, Viki. Az artista a pletykák ellenére egy percig sem szomorkodik, élvezi szingli élete minden egyes percét, hisz számos új kihívás vár még rá az év hátralevő részében.

  • Adócsalás miatt eljárás indul Shakira ellen

    Adócsalás miatt eljárás indul Shakira ellen

    Adócsalás miatt eljárást indít Shakira ellen a barcelonai ügyészség, mert 2012 és 2014 között elmulasztott befizetni 14,5 millió euró adót, annak ellenére, hogy a hatóságok szerint ezekben az években spanyolországi lakosnak számított – értesült pénteken az El País című spanyol lap.