2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Pécs

Átalakul a belvárosi közlekedés

Nemcsak a vásárcsarnok lesz új a belváros déli részén, hanem a közlekedésben is komoly változások lesznek néhány éven belül.

Az új pécsi vásárcsarnok várhatóan két év múlva már használható lesz, amennyiben a kivitelezési eljárások is rendben lezajlanak és az időjárás sem hátráltatja a munkákat. A nagyszabású beruházás miatt a közlekedést is teljesen meg kell változtatni ahhoz, hogy a vásárlók könnyebben megközelíthessék a létesítményt.


Ilyen lesz a parkolóház

A pécsi önkormányzat ezért a napokban arról dönthet, hogy miként módosítsák a közlekedést. A tervek szerint egy több mint 170 autó befogadására képes parkolóházat is felhúznak a csarnok mellé, amihez 40 kerékpár tárolására alkalmas rész is csatlakozna. Mindezek mellett a már lebontott Boccaccio diszkó mellett az Ipar utcánál körforgalmat is létrehoznának, hogy a vásárcsarnoknál jobb, gyorsabb és biztonságosabb legyen a közlekedés. Az itteni felüljáró felhajtóágát kiszélesítik. A most négysávos Bajcsy-Zsilinszky utcában pedig az autósok mindössze két sávot használhatnának, a két szélsőben parkolni lehet majd, illetve a kerékpárosoknak alakítanak ki bicikliutat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.