EUR: 322,42 Ft
CHF: 284,45 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Debrecen

Átalakul a közlekedés

Debrecenben 1999-ben valamivel több mint 55 ezer autó közlekedett, 2016-ra ez a szám 90 ezer fölé emelkedett. Jelentős mértékben gyorsulhat a forgalom Debrecenben az új, közel másfél évi előkészítő munkát igénylő koncepció bevezetését követően, amire szükség is van. Akad olyan túlterhelt csomópont, ahol naponta 55 ezer autó halad át.

A jelzőlámpaprogramok megváltoztatása dinamikus forgalmat generálhat Foó: MTVA/Oláh Tibor

A közlekedési program összefüggő koncepcióként hoz változásokat, melynek minden eleme egyformán fontos. Ez egy külső és egy belső körgyűrűt érint, és az egész városra vonatkozóan kellett a tervezőknek kidolgozniuk a koncepciót, nem csupán egyes részekre koncentrálva. A városvezetés a ciklus egyik legfontosabb feladatának tekinti a városi közlekedési fejlesztéseket. Nem lehet tüneti megoldásokban gondolkodni, és az a terv, hogy hosszú távra, radikális változással kínáljanak megoldási lehetőségeket a debreceni közlekedésben.


Az átalakításokkal, a jelzőlámpaprogramok megváltoztatásával átlagosan 50 százalékkal növekedhet a csomópontok áteresztő képessége, így jelentős mértékben gyorsulhat a forgalom. A korábbi, négy ciklusra beállított jelzőlámpák három ciklusra módosulnak, egyet így szét lehet osztani, ami várhatóan dinamikus forgalmat generál.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.