EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Debrecen

Átalakul a mérnökképzés

Külön szervezeti egységet hoz létre a villamosmérnöki képzés számára a Debreceni Egyetem. A műszaki oktatás fejlesztéséről Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az egyetemi vezetéssel közösen tartott tájékoztatót.

– A Debreceni Egyetem hagyományos orvos-, agrár- és tudományegyetemi profilja mellé – a régió munkaerőpiaci igényeihez és saját stratégiai célkitűzéseihez igazodva – ugyanolyan színvonalú műszaki egyetemi képzést akarunk kialakítani – jelentette ki Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. Megtudtuk, hogy az új profilhoz a legmodernebb képzési formát és a legkorszerűbb kutatás-fejlesztést kívánják használni, ez az iparfejlesztés terén az Ipar 4.0. Palkovics László államtitkár elmondta, hogy az elmúlt időszakban több külföldi vállalat képviselőivel is tárgyaltak potenciális termelő és kutatás-fejlesztési beruházásokról, amelyek Debrecenben kapnának helyet.


– Ebben a régióban rendelkezésre állnak azok a kapacitások, amelyek egy-egy ilyen fejlesztéshez szükségesek. Ráadásul a Debreceni Egyetem is biztosítja azt az oktatási, kutatási hátteret, amely támogatni tudja ezeknek a vállalatoknak a hosszú távú működését. Ugyanakkor felmerült az igény, hogy fejleszteni kell a gépészmérnöki, elektrotechnológiai, villamosmérnöki területet – tájékoztatott az államtitkár.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.