EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Átírta vagyonnyilatkozatát Rolex Laci

Bekerült a Rolex és a furcsán szerzett telekrész is Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt módosított vagyonnyilatkozatába, amely több ponton is hiányosnak tűnt az elmúlt hónapokban. Botka ellen nemrég vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeztek, amit megfúrt a baloldal.

Hivatalos lett a Rolex. Botka László módosított vagyonnyilatkozatába már bekerült az elhíresült méregdrága időmérő, igaz, szerényen csak karóra megnevezéssel, de a szegedi polgármester most már a lakásai bútorzatát, háztartási eszközeit és könyveit is feltünteti a vagyonnyilatkozatban – derül ki a Magyar Hírlap írásából.


Budapest, 2014. október 18.
Botka László újraválasztott szegedi polgármester, választmányi elnök (j) a Magyar Szocialista Párt (MSZP) választmányi ülésén a párt VI. kerületi, Jókai utcai székházában 2014. október 18-án. Balról Tóbiás József pártelnök.
MTI Fotó: Kovács Attila

Mint ismert: Szegeden a Ripost egyik olvasója fotózta Botkáékat, amikor egy méregdrága luxusterepjáróval furikáztak. Szintén a lap szúrta ki, hogy egy milliókat érő Rolex feszül a csuklóján. A szocialista miniszterelnök-jelölt a korábbi vagyonnyilatkozataiban nem szereplő tételek miatt a támadások kereszttüzébe került. A vagyonnyilatkozatot tehát azután módosították, hogy Botka luxustárgyaival lebukott. A dokumentumból most kiderül, hogy a Rolexet feleségétől kapta születésnapi ajándékként. A nyilatkozat szerint a városvezetőnek nincs saját autója, az ominózus dzsip ügyvédje szerint Botka feleségéé.

A szegedi Fidesz-frakció a múlt héten vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett Botkával szemben, ám a polgármester felesége nyilatkozatának megismerését az MSZP-s, DK-s többségű önkormányzati bizottság nem tartotta szükségesnek.


A polgármester a fentieken túl felerészben tulajdonosa a 2001-ben vásárolt, 843 négyzetméteres szegedi teleknek és a 166 négyzetméteres háznak, amelyhez a mostani nyilatkozatban már hozzákerült az a csaknem háromszáz négyzetméteres telekrész, amelyet még 2005-ben vásárolt. Botka szintén ötvenszázalékos tulajdonosa egy szuha-mátraalmási 102 négyzetméteres telken álló üdülőnek. Szintén felesben birtokol egy 95 négyzetméteres V. kerületi lakást. Egy XIII. kerületi 48 négyzetméteres lakást pedig a szüleitől kapott ajándékba.

Maradnak a búvárutak

Egyiptomban nyaral idén – mondta a politikus a Borsnak. Botka korábban többször is részt vett különböző luxusutakon a családjával. A Ripost szerint a Maldív-szigeteken és Zanzibárban is járt, ahol szenvedélyének, a búvárkodásnak élt. Idén, úgy látszik, egy másik búvárparadicsom, Egyiptom is felkerül a listára.

Kapcsolódó Cikkek