EUR: 322,77 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

Az Index vezére: Annyi sok szar folyt át rajtam

Nem egészen egy héttel azután, hogy kiderült, Simicska Lajos az Index tulajdonosa, tovább magyarázkodnak a lap vezetői. Bár az Origo már nyáron beszámolt arról, hogy a cégvezérnek opciós joga van a lapra, az Index a múlt héten még úgy tett, mintha erről nem is tudott volna.

Az Index az átlátszó tranzakció után magyarázkodásba kezdett. Egyrészt a Magyar Narancsban az úgymond tulajdonos, Bodolai László (Bodolai az az ügyvéd, aki irodáját a Soros-féle 444 főszerkesztőjétől bérli, irodája a 444-főszerkesztő egyik budai villájában van) adott egy vicces, fogalmazzunk így, interjút, az ATV-ben pedig a főszerkesztő jelent meg – írja az Origo.


A lap beszámol az interjúról, amiben a főszerkesztő azt állította, hogy Simicska adományként adta a lapot az Indexet működtető alapítványnak.

Simicska kitalált egy konstrukciót, hogy ő maga ne szólhasson bele” – mondta Dudás Gergely.


Ez azonban nagyon abszurdan hangzik. A portál szerint a balliberális médiumok visszatérő retorikája, pontosabban hazugsága, hogy ők függetlenek, középen állnak, semlegesek stb. – vagyis nem baloldaliak, nem ellenzékiek. További érdekesség, hogy az indexeseknek eszük ágában sincs felmondani. Majd csak akkor, ha valaki beleszól, majd ha elvesztik függetlenségüket, majd ha, majd ha, majd ha.

De Bodolai László megszólalása is érdekes a Magyar Narancsban.

Bodolai az alapítványi formát azzal magyarázza, hogy egy cégbe nehéz befektetni, viszont az alapítványba könnyen befizethet bárki csak úgy, ha mondjuk megtetszik neki egy fantasztikus Index-cikk. Illetve nem bárki, hanem természetesen – idézet jön Bodolaitól – „a sajtószabadság mellett elkötelezett emberek”. A Jobbik-támogató Simicska Indexét ki másnak jutna eszébe támogatni, mint aki elkötelezett a sajtószabadság mellett – írja az Origo.

… pánikrohamot kaptam egy autóban, nem bírtam sávot váltani, annyi sok szar folyt át rajtam“. Később azért arra is utal, ismét csak szerényen, hogy (nem tudjuk, kik) „azt mondták, szinte az egész országban csak bennem látják azt a személyt, aki az átalakulást biztonságban le tudja vezényelni úgy, hogy bíznak is benne” – fejtette ki Bodolai László.

Kapcsolódó Cikkek