EUR: 323,38 Ft
CHF: 287,29 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Bakondi: a kormány készen áll a jogi vitákra az illegális bevándorlás kérdéseiről is

A kormány eddig is vállalta a politikai vitát, és készen áll a jogi vitákra az illegális bevándorlás kérdéseiről is – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Bakondi György kifejtette: eddig is nyitottak voltak arra, hogy az Európai Unió és a magyar kormány szakértői egyeztessenek. Az elmúlt napokban zajlott tárgyalások során a magyar kormány gesztust tett: felajánlotta, megvizsgálja a lehetőségét annak, hogy – ha vállalják a DNS-vizsgálatot – a 14 és 18 év közötti migránsokat is őrzött táborban helyezzék el a tranzitzóna helyett kérelmük elbírálásáig – mondta.


Ezt a bizottság szakértői csapata nem találta kielégítőnek, számukra a kerítés és a tranzitzóna léte is elfogadhatatlan – közölte a főtanácsadó.

Bakondi György felhívta a figyelmet, hogy a magyar kormány épp az európai bizottság külső határok védelméről szóló döntéseit hajtja végre, és az európai országok biztonságát szolgálja.

A főtanácsadó felidézte, hogy az Európai Bizottság felső vezetése “demonstratíve” fogadta Soros Györgyöt, aki szerint egymillió migránst kellene beengedni Európába. Bakondi György kiemelte: Magyarország semmilyen politikai nyomásnak nem enged. Ahogy eddig is vállalták a politikai vitákat minden szinten, a dolgok jogi útra terelődésével is “meg fogják vívni a csatát” – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ellenzéki képviselők élhettek vissza pozíciójukkal

  Ellenzéki képviselők élhettek vissza pozíciójukkal

  Az Alapjogokért Központ igazgatójának hétfői kommentárja szerint az Országgyűlés épületében “botrányt okozó” ellenzéki képviselők az “MTVA-székházban tanúsított vélhetően jogellenes magatartásukkal” visszaélhettek pozíciójukkal.

 • Az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak

  Az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak

  A 25 éve megjelenő Irka című gyermeklapon magyarok nemzedékei nőttek fel Kárpátalján, ezért az fontos megtartó erőt jelent a közösség számára – jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Beregszászon a gyermekkiadvány negyedszázados évfordulós ünnepségén.

 • Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

  Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak

  Spanyolország fontos partnere Magyarországnak, hiszen mindkét állam tagja ugyanannak a politikai, illetve védelmi szövetségnek: az Európai Uniónak (EU), valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, miután hivatalában fogadta Josep Borrellt, Spanyolország külügy-, európai uniós és együttműködési miniszterét.