2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szombathely

Bal kettő bukkan és tempó

Sima bal és a végén húz, bukkan egyenes nyolcvan, bal három tempó sodor, ötven erős tempó és levág, a padkára figyel, jobb kettő hajtű és tempó – ilyen és ehhez hasonló itinerrel vágtak neki a 11 gyorsasági szakasznak a május 19–21-i Iseum rallye résztvevői.

A MARCO Racing Team és Szombathely Megyei Jogú Városa szervezésében a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Országos Rallye-, Rallye Challange, Rallye2 bajnoki, valamint Historic Challange közös futamot rendezett a vasi megyeszékhelyen, ahol két észak-magyarországi – miskolci és ózdi – aszfaltos verseny után murván idén először mérte össze tudását a mezőny.


Murván idén először mérte össze tudását a mezőny Fotó: CSG

Az egykori orosz laktanyában kialakított szervizparkban készülődtek a versenyzők, aztán felbőgtek a motorok és nagy porfelhővel maguk mögött, minden ralirajongó örömére elstartoltak a tízmilliókat érő autócsodák.

Az Iseum előtt bárki megnézhette a járgányokat Fotó: CSG

A szervezők igyekeztek több módosítással frissíteni a szakaszokat. A nulladik napon egy új, időmérő futam várt a versenyzőkre, ami eldöntötte, hogy ki indulhatott az első helyről. A Fő téren pedig – egy igazi éjszakai buli – rallye night keretében az érdeklődők  közelebbről is megnézhették a járgányokat. Az első napon a hagyományosnak mondható Acsád–Szeleste szakaszon versenyeztek, de ezúttal ellentétes irányban közlekedtek a pilóták. Aztán jött az ország egyik legjobb murvás pályája, a Söptei út mellett található ralikatlan, ahol az autósport több ezer szerelmese tekinthette meg a bukkanón „átrepülő” versenyautókat. Vasárnap a Bögöte–Hosszúpereszteg és a Farkaserdő–Káld–Vashosszúfalu melletti erdei szakaszokon versenyeztek a ralisok, de a 26 kilométer hosszú Power Stage nehézségeit is legyőzték.


Herczig Norbert és Bacigál Igor zsinórban harmadszor nyert az Iseum Rallyen Fotó: CSG

Az idei bajnok a címvédő Herczig–Bacigál páros lett. Herczigék Skoda Fabia R5-sel végig magabiztosan versenyeztek és közel 48 másodperc fölénnyel meg is nyerték az M6LOG Iseum Rallye-t, melyet idén a Heavy Tools Kupáért rendeztek meg és a legjobbaknak Hende Csaba országgyűlési képviselő adta át a serlegeket. A 2. helyen a Hadik–Kertész (Ford Fiesta R5), míg a 3. helyen a Vincze–Bazsó (Ford Fiesta R5) páros végzett. Az országos bajnokságot három futam után is a Herczig–Bacigál páros vezeti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.