EUR: 323,09 Ft
CHF: 287,20 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Extra

Baleset után lett lottómilliárdos a magyar nyugdíjas

Fröccsel ünnepelt és a feleségének árulta el először, hogy közel hatmilliárd forintot nyert – jelentkezett az Eurojackpot magyar nyertese, akiről az is kiderült, hogy nyugdíjas és jótékonykodni is szeretne a pénzből.

Először nyerte meg egy magyar az Eurojackpot főnyereményét, azaz közel hatmilliárd forintot. Azóta már jelentkezett is a szerencsés a Szerencsejáték Zrt.-nél és kitöltötte az úgynevezett nagynyerteskérdőívet, amelyből kiderült, hogy a nyertes nyugdíjas és teljesen véletlenül figyelt fel az Eurojackpot játékra egy lottózóban. Egészen mostanáig nem nyert nagyobb összeget és azt is elárulta, hogy az a nap, amikor feladta a nyertes szelvényt, pechesen indult, mert megbotlott és egy nagyot esett. Jó ideig nem is tudta, hogy nyert és egy újságcikkből tudta meg a jó hírt.


Óriási szerencséjét aztán egy pohár fröccsel ünnepelte meg és azt is elhatározta, hogy elköltözik jelenlegi lakóhelyéről. A nyertes a feleségének árulta el először, hogy milliárdos lett, és nem tervezi, hogy a rokonokat és ismerősöket is beavatja a részletekbe, viszont szeretné támogatni a szeretteit. Bízik abban, hogy a nyeremény nem befolyásolja a családi és baráti kapcsolatait, abban pedig biztos, hogy nem lesz nehéz feldolgoznia a történteket és a nagy nyeremény ellenére tovább kísérti a szerencséjét, mert szereti a játékot. A nyereményéből stílusosan egy lottószelvényt vásárolt, a számait pedig ezután is minden héten megjátssza. Szeretne jótékonykodni is, milliárdjaiból kórházakat, egészségügyi intézményeket fog támogatni. A magyar nyertesen kívül egyébként még valaki eltalálta a nyerőszámokat, aki ugyanekkora összeget vihet haza. Az Eurojackpot 2012 márciusában indult és jelenleg 16 országban játszható.

Magyarországon 2014. október 10-én volt az első sorsolás. A játék várható főnyereménye minden héten legalább bruttó 10 millió euró, amelyet a részt vevő országok bármelyikében megnyerhetnek a játékosok. Ehhez 50 számból ötöt és 10 pótszámból kettőt kell eltalálni. Az Eurojackpoton 1:95 millióhoz az esély a főnyereményre. A sorsolásokat péntekenként Finnországban, Helsinkiben tartják, magyarországi idő szerint 21 óra és 22 óra között.


Kapcsolódó Cikkek