EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,29 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Extra

Bátran küzdött a rák ellen Roger Moore

Nyolcvankilenc éves korában elhunyt a legendás angol színész, Roger Moore. A legfrissebb hírek szerint a sármos sztárt svájci otthonában érte a halál, miután az utóbbi hónapokban rákkal küzdött. A hírt a színész családja is megerősítette a sztár Twitter-oldalán. 

Utolsó feleségével, Kristina Tholstruppal /Fotó: Profimedia, Alamy

Utolsó feleségével, Kristina Tholstruppal /Fotó: Profimedia, Alamy

– A legnehezebb szívvel kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore elhunyt a mai nap során. Mindannyian le vagyunk sújtva – állt gyermekei közleményében, amelyben azt is leírták, hogy apjuk rövid, bátor küzdelmet folytatott a rák ellen.


Moore 1927-ben született Londonban, majd a királyi légerőnél szolgált. Filmes karrierje az 1950-es években kezdődött. Számos kisebb próbálkozás után a tévében találta meg a helyét, ugyanis 1962–1969 között 118 részen keresztül alakította Simon Templar szerepét Az Angyal című akciósorozatban, majd a Magyarországon is igen népszerű Minden lében két kanál című krimi-vígjáték szériában volt Tony Curtis partnere.  

Az aranykor azonban a 1970-es évek volt Moore számára, hiszen Sean Connery és George Lazenby után ő lett a harmadik színész, aki összesen hét alkalommal játszhatta el James Bond szerepét. Sokak szerint Roger Moore eleganciájával és szarkasztikus humorával maga volt a 007-es ügynök. Összesen 96 szerepet játszott el életében, a magyar közönség utolsó alkalommal Edelényi János Jutalomjáték című filmjében láthatta, ahol saját magát alakította. 


Moore összesen négyszer házasodott, harmadik feleségétől három gyermeke született.

Kapcsolódó Cikkek